lauantai 30. maaliskuuta 2013

Bloggerin linkkilista-ongelma

BLOGGERIN LINKKILISTA-ONGELMAN selvitys etenee samaan malliin kun aikoinaan Vuodatuksenkin.....eli ei juurikaan edisty...vähän paska juttu kaikenkaikkijaan, jos alkaa samanlaine "liikehintä" kun aikoinaan Vuodatuksessa ja Almassa, joijen ongelmat ei pelkästään meditoimalla selvinny.

Näyttäsi homma nyt siltä, että siellä ei oo tuunija tekemässä ku Yks ukko tai akka, jonka päätehtävä on englannin kielellä kirjotella noita investointijuttuja, ja ite ongelman korjaamiseen ei tekijöitä löyvy....no mikäs tässä on lähes eläkeukolla ootellessa, mut OTTASUONET etenki lähes eläkeläisellä on entistä joustamattomampija, ku niijen elastisuus vanhetessaan alenee.

Heh-heh, mutta oma selkäreppu on kovasti keventynny, mutta omaa kivirekeä on silti vielä yriteltävä vejellä.....

Kovasti oon edelleen haikaillu Torren suunnille, ja seuraillu siellä KOVAN TELKKARIN (TV-HART) ja MIKON loppukevään koitoksia. Olispa ollu pitempään siellä kisailemassa ja naatiskelemassa kevään etenemistä! Mukavahan täällä on ollu Kyl Perslandiassaki ja kelit ja oma terveys kohillaan.

Teutjärven ympärijuoksu, Ruotsinpyhtää. su 14.4.2013

Teutjärven ympärijuoksu juostaan perinteisesti Ruotsinpyhtäällä. Kovasti kenkuttaa, ku sinnekään en nyt kerkijä...

Pentin pinkaisu, Vaajakoski. su 7.4.2013

Pentin pinkaisu juostaan Vaajakoskella. Uuno ei kisaan kerkijä, ja on edelleen Penalle kahvit "pystyssä".
 

perjantai 29. maaliskuuta 2013

HYVÄÄ PÄSSIÄ!!!!

 
 
MAHOTTOMAN HAUSKOJA PÄSSINPÄIVIJÄ KAIKILLE!

Mikkelin talvijuoksusarja 6/6. la 06.04.2013

Mikkelin viimenen talvisarjajuoksu juostaan viikonpäästä lauantaina. Alla Juoksijalehden juoksukalenterista kopioimani esite ko. juoksusta. Kannattaa osallistua, jos ei tähellisempää tekemistä itellensä keksi. Uuno ei täl kertaa jouva, vaikka jalkojen puolseta saattasi onnistua.



Eilisestä jalkojen ripijämmästä käyttelystä ne pikkusen kippeyty ja mie oon niitä tänää koittannu leppyytellä kuntopyörällä, askelkyykyllä ja hölkkäpätkällä. Jos kerkijän, ni ehkä vielä sotken pyörälläki itteni ja ketjut jonnekin suunnille myöhemmällä.....





torstai 28. maaliskuuta 2013

1.4.2013 ma 40. Munahölkkä, Metsäkylä

Ens maanantaina juostaan Munahölkkä. Ajo-ohjeet kisapaikalle löytyy ainakin Juoksija-lehen Jouksukalenterin mainoksesta, josta tuo allaoleva on otettu kuvaksi.(eli siintä ei toimi katso-kartalta).

Päin takalistova

Wednesday, March 27, 2013

We're investigating reports of users not being able to edit the Link List gadget. We'll update this post as soon as we have more information. Thanks for your patience.

Johan tuosta Uunonki ongelmasta sain tongittuva lisätietova. Ylläoleva viesti löyty ja siinä sanotaa seuraavaa:

"Myö ollaa panostelemassa raporttiloihi, joita on lähetelly henkilöt, jotka eivät pysty muokkailemaa linkkilista-gadkettejaan. Myö päivitellää tätä viestijä, kun meillä on enempi tietoja asiasta. Kiitellää teijän kärsivällisyyvestä."

Hyvä juttu, että homma on nyt vireillä. Uunoo jo epäilytti, että tekeekö Bloggeriki nyt "vuodatukset". Siellähän hommat mäni PÄIN TAKALISTOVA lähes kaikessa mahollisessa.

No ootellaa vielä homman korjaantumista...

Iltapäivällä, jos joku Valkealan suunnilla liikkuu ja törmää kovasti huokailevaan ja suupielistä kuolaavaan olijoon, Se saattaa olla Uuno....

Joo....tuli siellä Valkealan suunnilla käytyy irvistelemässä. Tarkotus oli juosta 13km alle 4:45 keskivauhilla. Puolessa välissä kääntöpaikalla keskivauhti pienen myötätuulen avittamana 4:34. Takasin tulo oli pikkusen hitaampaa ja keskivauhiksi tuli 4:43...ok. Enää noin kilsan matka lumen ja jään peitossa...

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

I Jannen iltalenkki ti 18.06.2013

Jo ehkä tuo linkkilistajuttuki toimii....päivitys ei ihan reaaliajassa liene? Ja sonnat, ei se toimi, eikä tunnu toimivan tuo Bloggerin palautesivu kuin yhteen suuntaan? No Arto lähetteli tuosta Jannen ekasta iltalenkistä mainospläjäyksen ja mie sen tähän myös littasen.

Kouvolan lähiseudullahan on kovasti juoksutarjontaa tulevina viikkoina, mut miulta jääpi osa väliin tuon liikaa riehaantuneen latvukseni takia. Reenit kyllä maittaa mainijosti...



Lähiviikkojen kisoja:

1.4 ma  Munahölkkä
6.4 la    Mikkelin talvisarjajuoksu, Mikkeli
7.4 su   Pentin Pinkaisu, Jyväskylä
14.4 su Teutjärven Ympärijuoksu
21.4 su Villin lenkki, Orimattila
25.4 to Suijankoski
28.4 su Kymen Sanomat Puolimaraton, Hamina (kääkkäsarjoja lisätty!)

Tarkempia kuvauksia kisoista ja linkityksiä järjestäjien sivuille löytyy Kisoja Suomessa -välileheltä.

tiistai 26. maaliskuuta 2013

Vahingossa

Eilisen toimintapäivän alkajaisiksi söhläsin VAHINGOSSA tuon linkkilistan kadoksiin, eikä jostakin syystä uutta saa tehtyä...heh. Uunohan on aika näppärä näissä tuhoamishommissa edelleen...

Pari kolme liikuntasuoritusta tuli eiliselle päivälle ja muuta suhraamista koko niukalle päivä-ajalle. Nytte pittää jo ruveta muihin järettömyyksiin...

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Kellon kanssa

Eilen illalla Uuno vetas nilkkoihisa nahka-sapateerot, ja siitähä ei hyvää seurannu. Miun jalat ku on ollu pääosin viimeset viis viikkoo tennarijen sisällä, ni nehän alko tuota nahkamallista jalkinetta kovasti hylykimään.

Neljä tuntija ku mie jo päivällä tennareilla 20 kilsaa hangattuja kantapäitä Sitte sopimattomilla nahkakengillä hinkkasin, ni johan siihen vesikellon sai aikaseksi.

Viimene tunti illalla sen KELLON KANSSA oli enempi ja vähempi tuskasaa liikehtimistä.

Eikä Se tänääkää siitä mihinkää vielä ollu älynny lähtijä, vaan siinä Se kellotti kantapäässä vettä ympäriltään hehkuvan punasena.

Koko päivä Sitte hiiheltii villasukka jalassa sisäilmastossa ja kiroiltii noijen paperikasojen ja sen KELLON KANSSA.

Illansuussa Sitte lopetin läjien perkaamisen ja hetkahutin itteni lahjasatulan selkään ja jatkoin tuskailuani edelleen KELLON ja nyt jäijen ja sohjon KANSSA.

Matkaltaan lyhkäseen manausreissuun sain aikaa kulumaan vajaat 55 minuuttia.

Nyt jatkan edelleen tykyttävän KELLON KANSSA eloani hetekalla...

lauantai 23. maaliskuuta 2013

Juoksuaika

Kisuliini on ollu meillä usijamman päivän meitä ilahuttamassa. Kissoja on vissiin usijampaa lajia olemassa. Tää yksilö on semmonen, mikä ei juuri lattiatasolla pitempijä aikoja viihy, vaan Se hakkeutuu aina mahollisimman ylös meijän mörskän katonrajaa kohen. Mahottoman hyvä, ettei asuta kerrostalossa.

Kyl tuon elukan kanssa on nauraa saannu kovasti koko aika ku Se täällä on asustellu.

Aamupäivällä, ku tuosta jalkapallohuumasta ylös kerkisin, lähin vetelemää tuonne Kuusankosken suunnille, taas komijassa auringonpaisteessa ja muutaman asteen pakkasessa.

Kääntöpiste oli Voikkaan sillan kuppeessa, ja Sitte toppasin Sami Hyypiä-areenalla tankkaamaan tyhjentyneen vesikipponi.

Muutaman tutun kanssa siinä muutama sananen vaihettii ja Sitte jatkoin jolkotteluani kohen Kouvolaa ja kotikorsuva.

Kilsoja tuli 20 keskivauhilla 6 ja risat ja reilu 2 tuntija oli JUOKSUAIKA.

perjantai 22. maaliskuuta 2013

Ratsumestari ja hortonoomi

Eipä oo Uunosella isompija valituksen aiheita elossansa. Ruunan sain "ratsastettua" maneesille tänään ja ratsumestariki oli myötämielinen ja hyväksy konin kunnon ja tälläsi kantakirjaan leiman....

Viime viikon hortonomilla käynnistä en vielä oo mitään vikissy, mut sielläkään ei isompija negatiivisia asioita ilmaantunnu. Käytii syksyn polven vilmaukset yksityiskohtasesti lävitte ja patellajänteen ja sääriluun kiinnityskohassa vilunkija on, mut syynäämää eikä tähystelemää tässä vaiheessa kannata missää nimessä "hyvää juoksujalkaa" niinku ilmasu kuulu, ruveta.

Tuota syynäämättömyyttä puolsi lisäksi tuo 4 vk:n Torren rasitustesti, jonka polvi kesti suht hyvin, eikä pahemmaksi äitynny.

Nyttehä mie siihen sain vakio "vaksit" ja fysikaalista. Syksymmällä, jos huononee jatkossa vois suurta harkintaa käyttäen jysäyttää pikkuse kortisoonija kuppeeseen.

Tuosta käynnistä ja muustaki ilosesta olotilasta riehaantuneena, täl viikon oon lisäilly löylytystäni ja hyvältä olo tuntuu...

...ja ainaha Tän ikästä jo jostaki kohtaa kolottelee...

torstai 21. maaliskuuta 2013

Aika haipakkaa

Tänää oli liikkumispuolella ihan toisenlaine nytkytys ku eilen. Heti aamulla 20 minuutin likkumattoman pyörän reenissä loppua kohen kiihtyvällä tahilla tuntemus oli mainijo. Sitte perrään 10 minuutin kyykistely reisillä ja toimittelemaan sitte joutavia kylille.

Sieltä ku kotiuvuin, keykäsemmät piikkitennarit jalkoihi ja jolkottelemaa Valkealan suunnille. Sivakat saapi nyt olla omissa oloissansa, jos en niistä intouvu Parran ehottelemaa aitaa tekemään? Kiihyttelin vanhaa Valkelan tietä ja siellä jokisillan pikkusessa sulassa kohassa jo joutsen oiko siipijänsä...aikasessa oli tää elukka liikkeellä.

Pikkusen ennen puolenvälin kääntöpaikkaa käin Anaa jututtamassa pyöräkorjaamolla.
Siitä sitte kääntöpaikan kohille ja takasin mukavassa auringonpaisteessa ja myötätuulessa Lehtokylän korsulle. Matkaa kerty mittariin 14,97km ja keskivauhti oli 5:14, mikä on Uunon vauhtitaulukon luokassa: "AIKA HAIPAKKAA", kun huomijoipi välihousut ja muutki talvivetimet...

keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Läpilyönti eli oikosulku

Aamulla palottelun jälkee pomppasin paikallaan pysyvän pyörän selkää ja vetkutin sitä kiihtyvillä kierroksilla parikytä minnuuttija. Sitte kyykistelin kymmenen minuuttija reisilöijen parissa. Kippeiksi tuli kintut toissapäiväsestä samanlaisesta satsista, erityisesti pakaroijen seutu. Pittää tehä usijammin.

Iltapäivällä sitte yrittelin taas sivakointiin ja lähinki, mut se homma jäi lyhkäseksi ja kaikki muutki liikehtimisyritykset.

Kovasti oli tuullu ja latuset oli roskaa ja risuva täynnä, eikä niihi uriin miun joka suuntiin liikkuvilla "Hulluilla Taloilla" ollu mitään asiaa. Vajaan kilsan niillä yritin baanan luisteluosalla liuvutella, mut sitte ylälohkoissa sattu joku LÄPILYÖNTI ELI OIKOSULKU, ja totesin, että eiköhän tää laji näillä vehkeillä ja investoinneilla nyt tältä talvelta Uunolle riitä. Tais olla viimone sivakointiyritys miulla.

Pitäs olla luistelusukset ja monot tähän hommaan. Suksijahan mulla on yks autotallillinen, mutta monoja ei oo ja jos ne hommais, pitäs koko suksiarsenaaliin vaihtaa siteet ja siihe investointiin en henkisesti oo enää tänä keväänä valmis.

Sitte itku silmässä kotija kalossijen vaihtoon ja yrittelemään juoksulenkkiä. Siitäkää ei tahtonnu nyt mitään tulla ja jalat tuntu niin voimattomilta, että jätin homman vajaaseen puoleen tuntiin...

Huomenna on uus päivä Uunon touhuiluista huolimatta.

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Ratsastuskonttorilla

Uunon elohan on ollu välillä melkomoista ontumista. Välillä on repsahtannu henkinen osasto ja välillä fyysinen, ja joskus molemmat samalla kertaa, tosin onneksi harvemmin.

Justiisa ku tuntuu, että nyt saapi molemmat eellämainitut osastot kuntoo samanaikasesti, ni eiköhän heti toinen repsaha sijoiltansa ihan lintalleen.

Osasyy Uunon latvuston karvapeitteen harvenemiseen on varmasti tuolla pihalla tähän suuntaan irvistelevällä ruunalla. Nythän on taas Se aika vuodesta ku sitä pitää käytellä RATSASTUSKONTTORILLA ratsumestarin arvioitavana.

Miullahan lomalaisella pikku aamuliikunnan jälkee oli aikomus ruuna käyttää siellä konttorilla ku tuntu, että kaikki hommat oli ruunalla kondiksessa.

Siitä Sitte kahvittelun jälkee lähin hiljalleen ratsastelemaa Kuusaallepäin kohen miun valihtemaa maneesia. Kouvolan maneesin mie jätin nytki suosijolla väliin ku ne jokune vuos Sitte rupes siellä kääkkää syyttä- suotta sinuttelemaa ja syyttelemää Uunoo tuon epsilon- vai oliko Se lamda-anturin merkkivalon kuittaamisesta.

Konihan puolenkytä kertaa sammahteli ratsastuksen aikana, mut annoin sen kummiski nelistää kohen maneesia.

Sitte Se taas Uunolle temput teki ja viimetipassa lähes maneesin pihassa sytytti sen samasen epsilon-anturin merkkivalon....ei auttannu Uunon muuta ku päästellä pitkät pierut kirosanojen säestämänä ja kääntää konin turpa maneesin pihalla kohen Kouvolaa....

Että semmonen ratsastuskonttorilla piipahtaminen tällä kertaa....no rahat ainaki säästy.

maanantai 18. maaliskuuta 2013

Kuulat kohen Kouvolaa

Mökillä

Uuno jatkeskeli tätä matkailuhomaa torstaina mökin suunnille. Aikamoinen oli kuitenki kontrasti Torressa vietettyyn lämpimään kuukauteen, niin lämpötilojen kun muunkin suhteen.

Aurinkoo kyllä mökilläki piisaa, mutta Se kun taivaanrannan taakse rojahti alko melkonen henkiinjäämistaistelu. Pakkanen lasehti päivän lähes nollasta asteesta -20 kantturoille joka yö, ja toimintaa sentakija piisaa ja siihe piti jo ennakkoon varautua, jottei päivätoimista hikoontunnu selkämys ois jäätynny yöaikana hetekanrautoihi kiinne ja ylösnoustessa Sitte kuorinnu koko selkänahkaa irti.

Lapeenranta

Eilen Sitte lähettii äitijä moikkaamaan L-rantaan. Uuno nyki illan suussa pitkät kalsarit, välihousut ja suuren määrän muuten tarpeellista rätinkijä yllensä ja lähti lenkille.

Kiersin vesitornin ja siitä lämmitetyn jalkapallokentän ohitte Lauritsalan suunnille. Reilun kilsan kipittelyn jälkeen alko läheisen paperimyllyn käry käymään liikaa nokille ja erityisesti yläkuupan oikijaan lohkoon, ja kiekkasin ympäri ja juoksin Kimpisen kentän suunnille. Siitä jatkoin satamaan ja halki koko satamaaluveen. Linnoitusten takaa suuntasin Tykkiin ja siellä koitin löytää vanhan puutalon, jossa myö asusteltiin lähes 55 vuotta sitten.

Tienoot oli niin paljon muuttunnu, että varma en ollu enää talosta....oliko sitä enää ollenkaan pystyssä?

No vanha kansakoulu kuitenki löyty ja siitä jatkoin rautatieasemalle ja edelleen äitin lämpöselle mörskälle.

Illan jatkeeksi vielä kulkuneuvo täyteen kartonkija ja muuta roinaa ja KUULAT KOHEN KOUVOLAA....

Juoksuja

Korson Kengurut oli juossu Retu etunenässä, Barcelonassa maratoonia ja Caffilaiset puolikasta Murciassa.

Barcelonan maratonin tulokset TÄÄLTÄ.

Ja Murcian puolimaratonin tulokset TÄÄLTÄ.
Murcian puolimaratonin juttu TÄÄLTÄ.

torstai 14. maaliskuuta 2013

Liijan lyhyveen

Täällä sitä jo sitte kärvistellää kotikorsulla jo toista päivää.

Miun oli kyl hyvä kotikorsulle tulla. Mie kyl arvasinki, et Rouva-uuno "riehaantuu" kaikin puolin ku Uuno ei jaloissa harmina kieriskele.

Tullessa jo huomasin, että korsulle johtavat lumiset juoksuhauvat oli kolailtu taistelusyvyyteen ja muutonki korsu vaikutti taisteluvalmiilta.

Sisällähä oli kuukauven aikana tapahtunnu paljo muutoksia. Putkiremontti oli tekastu, takka oli saannu uuven pinnan ja koristekivet muurattu luukkujen ylle, takaoven tuulikaapin lattia oli saannu uuven pinnotteen, olohuoneen seinä maalattu, ja väliajalla Uunon hevospeli oli hoijettu taas ratsastuskuntoon...kyllä tuolta meijän muorilta käyttää kaikenmoinen...

Takatulomatkalla ei ihmeellisyyksiä ollu. Vellu, Ola ja Uuno rynnisti vauhilla ja voimalla rompetarkastuksen lävitte nyt poikkeuksellisesti kengät jalassa, eikä nyt normaalija, ylleistä striptiisiesitystä kenenkään tarvinnu esittää.

Uuno sitte lentsikassa oli istumapaikka-arpajaisissa sijotettu muusta meijän porukasta erilleen, ettei taas riehakoinnillansa ja paskapuhheilla muijen matkustusta häirihe. Sen istumapaikka oli konneen taka-osastossa, ja varmuuveksi oli yks tyhjä paikka jätetty Uunon vierelle hajurakova, vakka sukat olin kyllä mörskältä lähtiissä vaihtannu.

Uunon kanssa samalle riville oli istutettu, puheesta miun kyllä tunnistama ulkomaankansalaine, jonka kansallisuutta en tässä rupija mainostelemaa, ettei tuu rasistisyytöstä niskoille. Kaveriha vetasi oman kirkkaahkon putelinsa auki heti ku istuvalleen pääsi ja siitä siivutteli mukiinsa korkijan selkänojan takana melekosija siivuja ja melkosen tiuhaan ja lopputulosha oli se, että Uunova ku "kuplittamaan" otasta alko, miun piti se nukkuva kansalainen siitä herätellä ja tyytyväisen näköne se ei ainakaan ollu, ku mie sitä kylkee rupesin kesken, varmasti hyvijen "päiväkoomaunijen" kätöselläni kopsuttelemaan.

Salkunpyörityksessä sitte vielä Petri käi moikkamassa ja Oulun muuta sakkija en ennää kohannu, jotta jäähyväiset jäi vähille. Vellu tuli hyvästeltyvä ja Olan kanssa siinä niskat kyömysä ja tappijomieliala vahvasti jo päällä, lähes vihon viimesinä, miltei jo tyhjässä kierrätyssalkuhallissa ooteltii huumesäkeiksi epäiltyjen matkanyssäköijemme valumista.....Metkaa oli mutta loppu se tääki lysti ja LIIJAN LYHYEEN.

Lekurissaki tännää poikkesin ja mukavat ,juoksuva ajatellen, oli meijän molempijen suunnitelmat toistaseks, mutta nyt en siitä asijasta mittää jaksa ennää ruveta valehtelemmaa...

Liikuntaaki yrittelin, pariinki otteeseen, mutta tulos oli noijen joka suuntiin nyt liijan liukkasti liikkuvijen vekottimijen kanssa toivoton. Mie olin just pääsemässä hyvään rytmiin Torressa noijen jalkojen liikuttelujen kanssa, mut nytte se ei perhana vielä riittänny...käsijäki ois pitänny vissiin liikutella....jaloissa oli kovasti liikettä ja säpinää....mut maisemat ei juuri vaihtunnu.

SUURET KIITOKSET KAIKILLE IMMEISILLE, JOIJEN ELOVA MIE REISSULLANI JOUVUIN HÄIRIHTEMÄÄN!!!!!


Takatuulikaappin lattijaki oli uuven pinnan selillensä saannu....kyllä siinä nyt passaa vaikka Uunonki makoilla uuvella pinnallla.

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Uuno ja Guardamarin majakka

Tänää tuli tehtyä yks tän reissun pahimmista tyräyksistä. Tyrä ei itessään Uunon mittakaavassa ihan keulille ylety, mutta sillo ko Se kävi ni olosuhteet oli onnettomat ja mieli todella matalalla. Nytte ei Sitte Uuno pysty koko Guardamarin kylään mänemää ku muovipussi päässä tai vähintäänki karvahattu syvällä korvilla.

Caffin nuoriso-osasto oli lähössä tänää kanavanvarteen pitempikestoselle. Uuno ei sinne viittinny liukkaampijalkasten kanniskeltavaksi lähtijä eikä Olakaa lähtenny.

Ola lähti kummiski mörskältä reilun kympin mittaselle, mut Uunon jalat ei tahtonnu saaha minkäänlaista liikkumiskäskyä laholatvan kummastakaan lohkopuoliskosta. Niin oli vetelänä kääkkä ku aamuset espanjanmakkarat.

Kello oli jo yli puolpäivän muutaman minuutin verran ku laholatvan antama liikuntakäsky mäni jaloille asti ja pääsin mörskästä ulkoilmaan.

Varusteenaha miul oli normi lenkkivarustuksen lisäks mörskän avain, pikkune vesipullo ja riemurasijaa varten otin myös tissiliivit matkaan ku avvain ja vesiputeli jo vei molemmat käjet kantokelvottomiksi.

Matkaan lähin ja heti alusta asti tuntu meno tosi raskaalta ja ponnettomalta...iha eri meininki ku eilen? Oisko sillä aamu-urheilupalalla ollu vaikutusta?

Miehän venyin tuonne Guardamarin suuntaan. Ekat siivut vesipullosta siemasin ekan ylikulkusillan alla, ja pikku nassakasta haihtu jo puolet heti ekassa kurnutuksessa.

Sitte yläkuolokohassa sain näköalapaikalla uskoa jopa majakanki löytymiseen ku Guardamarin kylä jo pilkisteli likeellä.

Appelsiinitarhan kohilla tiirailin jo tarkoin, oisko joku onnellinen hedelmä kierähtänny aijan uunommalle puolelle, ei perhana ollu ja vesi väheni uhkaavasti.

Rannan kuppilat oli kaikki liki täys ku Uuno paineli rintsikat yllä niijen lävitte.

Kuppiloijen jälkee oli taas pitkä suora kuja ja sen puolvälissä alko Uunon usko loppumaa ja piti käyvä rannassa kytistämässä näkyykö sitä perhanan majakkata.

SIELLÄHÄN SE MAJAKKA PILIKISTELI, mutta pirun kaukana edelleen. Vetasin Sitte rantahietikoille suoralla suuntauksella ja totesin, jotta nyt Tää homma ei vetele ko Uunon jalassa olevat hyvin ilmastoidut Special light large heavy-malliset hollannikkaat ei tämmösee jotosteluu ollu ensinkään sovelijaat.

Onneks tuli rappuset ja tyhjensin ensimmäisen kilon hienova hiekkaa siinä sapateeroistani. Siitä pääsin Sitte sinne puistikkoon ja pikkutielle joka miuta ja sapateerojani johatti tuota majakan perhanaa kohen.

Ohitin aallonmurtajan alussa olevan venesataman kuppilan ja aattelin siinä janoissani, että tuohon kyllä toppaan takatullessa ja vetasen ainaki Uunon serveesan jos en jopa Dossin serveesaa.

Majakalle Sitte hiippasin jo Sitte pikkusen viluissani ja räpsin pakolliset todistusaineistokuvat ja mulkasin syrjäsilmällä Torren suunnille.

Siellä oli helekatin musta ja laaja pilivi, joka jo näytti olevan yläkuolokohassa näköalapaikan kohilla.

Nyt tuli Uunolle kiire, vesi loppu ja kylmä jo kangisteli 15 kilsan jälkeen särkevää ja raihnasta runkova. Nyt ei passaa niijen servessojen kanssa ruveta pelehtimään. Henki on kalliimpi ja näissä märissä vetimissä ei missään myrskynsilmäkkeessä piehtarointi innostannu.

Ekalla kylän kujalla pysähyin venyttelemään kippeitä kinttujani ja jatkoin yhä hidastuvaa kulkuani. Sitte ennen kylän viimestä liikenneympyrää nykäsin Carrefourin kauppaan sisälle. Olihan mulla Se kakskymppinen, jonka olin just näitä ostoshommia ja selviytymistäni varten mukkaani ottannu.

Nälissäni vetasin puntarille pari banaanija ja kylmäkaapista limupullon. Kassalla Sitte vielä vitsikkäällä mielellä jotaki Dineroista murjoin, ku muonaa ja juomaa oli helttaan hetken päästä tulossa lähes kuolleelle.

Vaan eipä perkele tullunna....Uuno oli joutunnu lähtiissä riemurasijan tunkemaa tissiliiveihi ilman sen kotelova, ku Se ei ois muute kyytille mahtunnu ja siinnä kotelossa oli Se miun oljenkorsikakskymppinen ja kotelo tukevasti Torren mörskällä.....voi helevatti ku otti päähän, janotti ja vilutti teellä ja näläkäki oli, vaan rahhaa ei ollu bolsassa dineron vertaa.

Ei auttannu muu ku luovutella jo hiplaamani muonat niijen oikijalle omistajalle ja hiipiä siitä niukoin äänin ja lyhyin askelin ulos....

Perhana otti pattiin ja patellaaki jo pakotti ja muutenki närästi. Loppumatka oli Sitte välillä kävelyvä ja välillä tuskasaa juoksun ja kävelyn yhistelmää. Ainut mikä vähän armahti ja nosti mieltä oli Se, et Se pilivi vettäyty merelle, eikä Uunoo kokonaa kastellu.

Tyrimisretkelle tuli juoksumatkaa 25 kilsaa ja kävelyt päälle...keskivauhilla 5:45.

Seuraavaks ku (jos) Guardamariin jalkapelillä yritän, satalappusija on oltava riittävä määrä taskuloissa ja muovipussi Uunon päässä.

Muutaman kuvan Gurdamarin tyrimisretkestäni lattailen TÄHÄN.


Kello kuuven kurmee

Eilen käytii molemmat aamupäivän notkeeseen aikaan lenkillä. Olahan vetasi taas Uunoo pitemmän siivun 18 km. Uunollaki oli menohalut mainijot ja Karmeeseen Esijuoksijaan kerty reilut 14 km keskivauhilla 4:55. Sen tekasin usijammassa pätkässä, koska oli useita kuvaustaukoja välissä.

Ilmahan oli taas vallan mahtava ja myöhän aateltii, että papparaiset lähtee jalkapelillä sovittuun reissun päätösjuhlallisuuteen Mikolle.

Onneks senverta järki pakotti päätä, että keskustaa mentii kuitenki linjapiilillä.

Eihä myö "tahvot" kateltu tuota matkan pituutta mistää ja myöhästyttii komijasti, mut EI onneks haitannu täl kertaa.

Mikollahan on siellä kertakaikkisen hieno paikka, mistä löytyy monenlaista aktiviteettiä...ja sijainti eikä maisemat vaihtamalla parane.

Mikko ja keittiöosasto oli loihtinnu sinne mahtaviin merimaisemiin, pitkän pöyvän ääreen monenlaiset herkut ja sörsselit, jotka nieleksittii innoilla vattanahkojemme alle.

Sittehä myö osa intouvuttii läiskyttämää pingistä ja lajikuninkuus jäi lukusista vastayrityksistä huolimatta lajitaituri Petrille.

Meitä yrittäjiä oli Uunon kolmen toivottoman kerran lisäksi Hansi ja Antti. Lähimmäksi läiski kuitenki Vellu, mutta EI ihan pystynny päihittämään lajitaiturija.

Sittehä myö illan lopuksi Mikon kestityksistä tultii vattanahkat tiukilla Petrin kyyvillä mörskälle....KIITOS PRESSA-MIKOLLE JA MUILLE MUKAVASTA ILLASTA!!!

Tänää keiteltii sitte viimesijä yökahveja kello kolme yöllä jo haikijalla mielellä, vaikkei aamu sen haikijampi ollu KU muutkaa meijän aamut.

Aikasemmista aamurotokollista poiketen Uuno päätti NYT käristää ekan satsin voittomakkaroita ja potutki laitteli kattilaan kiehumaan.

Vauhtiletti EI meinannu osallistuva koko aamumuonituksen makkaraosuuteen ja kieltäyty ehottomasti niihi kajettumasta.

Sitte KU Mie Olin saannu oman käristysosuuven jo loppusuoralle vauhtiletti alko jo kyselemää paistovuoroo ja kolistelemaa kyökin komuuttija ja ettimää toista käristyspannuva, vaikka oli aluksi päättänny oottaa ainaki tunnin makkaroijen vaikutusta Uunoon ja erityisesti sen perälauvotuksen tiiviinä pysymiseen.

Nytte ekat käristyssatsit ja potut on syöty ja ootellaa ja kuulostellaa mikä on meijän "aamu-urheilun" tulos....lenkille ei vielä uskalla lähtijä kumpikaa....ootellaan...

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Palkintorätti

Ihan mahtava päivä tänään ilmojen puolesta ja muutenki. Illalla kisojen päälle käytii molemmat verryttelylenkillä, Ola seiskan verran ja Uuno vajaat 6. Ketarat oli tosi vetelät.

Sitte laiteltii lohikalat tirisemää ja potut kiehumaa ja niijen päälle käytii noijen palkintoviiniputelijen kimppuun.

Ja loppuilta sitte on pääasijassa naurettu, mikä on sinänsä huono homma, ku en haluas 150- vuotijaaks elellä. Nauru kuulemma pidentää ikää ja Uunon laskuopin mukaan ikä pidenty tänää yheksänkytävuotta.

Homma mäni tänää Uunolla ihan nappiin, mutta tän mörskän vauhtitukalla EI kaikki männy.

Siltä jäi siihen kisapussiin saamatta se sininen palkintorätti, ja se vei muuten ilosen mielen närästyspuolelle.

Mie retostelin rätillä ja sen ainutkertasuuvella ja hienolla materijaalilla ja muulla mihin rättijä vois käytellä. Sillähän voipi peseksijä omija lasisilmijä ja ikkunoita ja pyyhkijä pölyjä ja tekasta itellesä vaikka jalkarätit molempiin SAPATEEROIHIN.

No siitähän sitte ylty mahoton kaupankäynti ja vaihtorojekti ja vauhtitukka yritti saaha komijan rätin vaihettuva palkintoina olleisiin myrkkymakkaroihin ja litraan kananjalkakeittoa.

Uuno pysy kovana ja rätti edelleen Uunon kapsäkissä, vaikka tarjolla ois ollu vastineeksi Uunon suurta herkkua: RUOKAA. Sitä EI Tässä mörskässä helpolla roskiin nakella ja makkaratki kyllä vielä käristellään ja kananjalkakeitot kurlataan ales kuhan vaan ehitään...aika perhana meinaa vaan loppua kesken.

Räpsäsin tässä vielä kuvan rätistä, ja huomenna sen julkasen (jos tuo nopijalettinen antas masiinansa moiseen käyttöön? Voipi olla ettei anna, jos tän kerkijää lukija ennen miun lainakyselyvä...)

Alla kuva Uunon monikäyttösestä ja mainiosta palkintorätistä:


Lopettelen tän yöraporttini tähän ja käyn kuluttamaan tänään lähes sata vuotta pidentynyttä ikääni hetekan vällyjen alla.

Benijofar 10.03.2013

Meillähän oli meijän mörskän viimone kisapäivä tuolla täältä 12 kilometrin päässä Benijofarissa.

Mahtava oli keli ja tunnelma jo ennen lähtövä. Porukkaa oli ilmottautunnu järjestäjien sallima 600 yläkopan määrä. Enempiki ois ollu tulossa, mut nyt ei enempää otettu (ois kyllä voinnu ottaa Uunon mielestä).

Numerolaput käytii kollailemassa ja Sitte pientä verryttelyvä kehiin. Sitte jo lähtölakanan alle ja siinä vaiheessa Uunon on etenki saatava selville mihin suuntaan ampastaan. Tätä hommaa ei passaa tössijä. No ylämäkeenhän Se lähtö oli niinku pikkuse oli jo ennakkoon kollailtu.

Uuno tempasi sen lähes Olan vauhilla, eli ehkä pikkusen nyt yläkanttiin? Olahan ei nyt "tasanen lasissa" kisassa ollu, vaan säästeli pumppausosastoansa

Vellu otti alun tosi rauhallisesti ja oli nousujohteiseen juoksuunsa tyytyväine.

No Sitte ku Se ylämäki saatii ylös sätkyteltyä, tultii alamäkiosuuteen ja Uuno tempo sen minkä liuhuletistä irti sai, mut ei Se vauhtija paljo lisänny. Muutama seitin ohut haiven tais ojaan jäähä tästäki rypistysyrityksestä.

Ola oli jo puolentolpanvälin päässä jo Uunova aika liki, mut en siihe kyytii ikinä päässy ja Se itkettää vieläki.

Jossaki vitosen kohilla ku Vellu Sitte Uunon ohitti, Olanki tavottamine alko tuntuva toivottomalta.

Sitte ku toisen kerran ylämäkijä ylös könyttii, siinä oli jo Uunon elämän huippukohat jäänny pahasti takaviistoon.

Sitte ku vimosta kertaa alamäkijä lasketeltii, siinä Uuno kovasti ohitteli hittaampija kävelijöitä ja maaliin siitä hivuttautui iteki.

Uuno oli omalla ajallansa 33:19 D sarjan 13. heti Olan (12. 33:00) jälkeen.

Sitte oli vuorossa todella mahtavat tarjoilut....oli appelsiinijä, banaanija, silavaa, monenlaista juotavaa ja olutta ja muuta rompetta ihan ähkyyn saakka.

Käsiin mätettiin jokahiselle semmone satsi kaikenmoista muonaa ja tarvekaluva, että Uunosella oli vaikeuksija saaha kanniskeltuva säkki autolle kaikkine viiniputeleineen.

Caffilaisista pönikkäpallille kipusivat Antti, joka paahteli komijasti kakkoseksi Senior A Masc sarjassa ajalla 26:19. Petri ja Hansi kävi kovan skaban Veteraano C sarjan voitosta. Petri vetäs nyt pitemmän orren 27:10 ja voitti ja Hansi kakkonen, aika 27:29. ONNEE KOVASTI MÖRSKÄLTÄ!

Mikko ei myöskään ihan täysillä vähän jalkavaivasena kisassa mukana ollu, vaan otteli matkan varrelta myös kuvia.

Tulokset myös TÄÄLTÄ.
Kuvia latailen TÄNNE.
Caffilaisten tulokset TÄÄLLÄ.

Heh.....pertsiukki ku oli mukavat kinkerit....pääsispä viel ensikivuonna mukkaan!!!!

lauantai 9. maaliskuuta 2013

Ijänikune riesa

Eiline Uunon ripijävauhtisempi jalkojen ees-taas-liikuttelu oli vetänny kaiken voiman jaloista ja tilalle oli tullu armoton vetelyys. Niin oli vetelää ku vehnän leikkuussa....

Kyllä mie muutamijen La Matan lankkuloijen päällä käin tallomassa, mut suurimman osan tallomisesta suoritin kävelemällä.

Kelijä ei kuitenkaa moittimaan voi käyvä. Lämmintä parikytä ja rapijat ja pollan ja Uunon välissä ei ollu minkäänlaisija pilivimuodostelmija eikä muunkaanlaisija usvija.

Huomennahan pitäs joutaa sinne Benijofarin pikataipaleelle kipittelemää.

Pikkusen alkaa kyllä jo kurkkuva kuristamaa se ens viikon jäihin sukellus, vaikka työmurheet ei niskoja kyömyyn vetelekään enää. Uunon IJÄNIKUNE RIESA, se hevospeli, on kuuleman mukkaan ottannu nokkiisa tästä miun neljäviikkosesta, ja on jämähtänny niille sijoillensa, eikä oo roskiksen tyhjentäjän suostutteluista huolimatta hievahtannu mihinkään, eikä ees ääntä ennää päästänny.

Virallinen virkavaltaa edustava taho oli jo lähestynny särkyneen pyörän karjatilan omistajaa ukaasin muodossa, jonka sisätö oli semmonen, että hepan pitäs johonki suuntaa ripijästi liikahtaa taikka "karjatilan" jätehuolto keskeytetään ja tullee rapsut ja raippoja.

Taijan pistellä koko hevosen lihoiksi. Nykysinhä niitäki lihoja sekotellaa joka paikkaan muijen muonijen joukkoon. Oisha siitäki elukasta sitte ees jotaki hyötyvä.

perjantai 8. maaliskuuta 2013

Hirvenlihoista kyse

Tääl on kovasti TV-uutiset keskittynny paikallisen metästysporukan johtohenkilön valintaan. Täälläki on metästyslätsissä käytössä tuo punane väri, mut muuten tääl on vähän eri meininki KU meillä siellä Perslantijassa.

Lätsät on perin niukkoja kooltansa, eikä täällä metästysporukkaan pääse poikaset, mikä on sinänsä hyvä juttu, ettei herkkäsormine nuoriso pääse porukoihi. Niillehä riittää varmaan muuta roplattavvaa sen ikäsille.

Keskiarvoikä näijen porukassa näyttäsi olevan lähempänä sataa kun viittäkytä vuotta. Lisäksi erona suomalaismetästäjien paljo suosimiin maastopukineisiin täällä kaikilla on samanlaiset pitkät kaavut.

Jos Mie tuosta lähetyksestä mittää ymmärsin, ne saapi 12 päivä vasta homman päätöksee ja johtohenkilönsä valittua?

Mahtaavat olla aika eripurasta porukkaa, vaikka samanlaistaha se on Perslantijassaki ku HIRVENLIHOISTA KYSE on.

Ottasuonet lannisti

Tänää hiissauvuttii ennen puoltapäivää markkkinoille potun ja muunki tarpeellisen roinan ostoon. Tuli hellepäivä ja mukaan otetut rotsit piti rutistella repun täytteeksi.

Mie lähin kintuillani kipsuttelemaa ennen kolmee sitte Alicanten suuntaan. Ekaa kertaa helteisen kelin kunnijaksi virittelin niskoilleni Sähkö-Matin sponsoroiman rinkkapaijan.

San Jaimen ylämäjen hiissauvuin hiljaksee sopivaan hikeen, ja sitte KU alamäkiosuus alko laitoin toisen vaihteen päälle ja annoin jakopään kettingin ja jalkojen rallattaa sen minkä takajalat myöten anti. Välillä toppasin tykkenää ja taas kirmasin uuvestaa polovilumpijoni liikkumaan.

Pensa-aseman kohilla joutu hiljentämää, ettei mittarit ilmavirrasta nurin nyökähtänny. Siitä jatkoin kiihyttelyäni kohen luonnonpuistelualuveen porttija.

Perhananmoine vastatuuli, lähes vesirakoille kärtsääntynny nahka ja pullistelevat OTTASUONET LANNISTI lisäkiihyttelyt, ja puistelualuveen aijanvierimäjen kävelin ylös suosijolla. Ekalta pulukopilta taas jatkoin kiihyttelyjäni mörskälle Asti.

Juoksukilsoja vajaat 5 keskivauhilla 4:39. Tän päivän satsi oli siinä tykkänään...

torstai 7. maaliskuuta 2013

Torren Ipad-Skinit

Mahtavasti on aamu lähtenny käyntiin, vaikka ennen ylösnousuu ja aurinkoo EI OO vielä liikenteeseen päästykkään "kinttuvaivojen" ja ylimääräsen vetelyyven takija.

Ilma näyttää taas mainijolta, vaikka täkäläiset ilmanalantieteilijät ehotteli muunlaistaki tälle päivälle tulevaksi.

Siinä miun eiline lenkki:

Perimätiijon mukkaan Perslandiassa on vissiin ollu liikekannalle pano ja alkannu sotatila. Jos on uskomista Uunon kässiin joutuneeseen kuvamateriaaliin, jossa on juoksuhautoja kaiveltu ympäri kiinteistövä.

Osa näistä Torren huonomuistisista Ipad-skineistä oli päässy kotija pikkusten välivaiheijen jälkee melekosen "ylikuorman" kanssa, ja paine Uunon liuhuletin katkasusta on niiltä osin pikkuse helpottannu....

Jatkova....Kyl myö kympiltä kuiteski "kinkkailemaa" lähettii...Ola taas mahtavan pitkälle ja Uuno lyhkäsemmälle.

Mie koukin ens tuonne kaislikon tintumaan. Siellä entisen mörskän lähettyvillä eläkeläiset viskovat ja kierittelivät jotaki teräskuulapelijä. Räpsäsin siintä kuvan ja jatkoin Dementiitostalon ohitte entiselle Ollin baarin nurkille ja siintä rantabulevartija pitkin Baleaaris kavulle. Välillä toppailin ja otin muutaman kuvan rannan laineikosta.

Sitte poikkesin hijestä märkänä Remecan Investointipaikalla KU matkan varrelle osu, ja puhuin tovin paksuva tekstijä.

Sitte jatkoin hilpeetä kipitystäni mörskälle...juoksuva lenkille tuli vajaa kymppi ja muu hiippailu päälle. Keskimmäiseksi vauhiksi tuli 5:15.

Mainiota eilisen 27 kilsan jälkeen!!!!!!

Iltapäivällä nylykyttelin reilun kympin Crewilenten Tien jalkakäytää pitkin ja samaa polkuva mörskälle. Nylkytyksen keskivauhti oli 5:17, mikä on Uunolle jo mukavata haipakkaa.

Loppuviikolla sitte koitetaa virittäytyvä pikamatkakuntoon...
  
 

keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Joku skinhediporukka

Johan korjaantu tuo säkä noijen pyykkijenki kanssa. Tänää jo toinen nyörillinen rutikuivia kaapissa.

Aamulla syöksyttii peräjälkee ennen auringonnousuja omille pimmeille kujillemme kattelemaa valonäytelmää meren rannoille.

Olli vetasi La Matan ja Guardamarin suunnille, Mie hiiviskelin keskustan suunnille. Hyvin kerkisin ja tuli hienoja auringonnousukuvia. Aamupätkälle tuli juoksukilsoja seiskan verran.

Olli oli käynny majakalla Asti.

Mie lähin uuteen rynnistykseen iltapäivällä ja miunki jalat vejätti muuta ruumista sinne Guardamarin suuntaan. Kylällä kyllä kävin, mut enhä Mie siellä mitään majakkaa nähnny??? On taitaneet nopijampitukkaset vaan vejättää taas kylän ainoaa pitkälettijä, että sen sai sinne Asti hiissautumaan. Siellä mitään majakoita oo koko kylässä...

Vähä sama homma ku JOKU SKINHEDIPORUKKA huhun mukaan oli käynny pyörillä Murcian uutta lentokenttää ettimässä. EI siellä mitään semmosta Ole.

Lompsuttelulle tuli matkaa reilut parikymmentä kilsaa.

tiistai 5. maaliskuuta 2013

Rättijen levitystä nyörille

Uunon pyykinpesuhommat ei oo nyt leiville lyönny ensinkään. Edelleen on sama satsi nyörillä kuivumista yrittelemässä.

Viime yönähän niijen kanssa käi sillee, että vettä sato yöllä ja seassa oli muutaki ku pelkkää kosteutta. Näytti punertavalta, hienojakoselta hiekalta, joka oli sateen mukana taivaalta Ales lasehtinnu. Sitä punasta oli Sitte joka paikassa ja erityisesti Uunon läpimärissä rättilöissä.

Eihä siihe muuta vaihtoehtoo jäänny ku nyrkit ruvella alkaa taas nylkyttämää likomärkiä, punaseks värjääntyneitä rättilöitäni puhtoseks käsipelillä.

Sittehä mie ne taas aamusella ties monennenko kerran virittelin takasi nyörille.

Ja taas iltapäivällä alotteli vesisatteen, ja siellä taas liehuu Uunon likomärät rätit nyörillä ilosesti, mutta mie oon nyt laskennu huomisen sääukon enusteen varaan. SE NIMITTÄI LUPAILI +20 ASTEEN LÄMPÖTILOJA....heh-heh, eipä nuo pikkuset kuurot ja pikku pyykkitakaiskut lämpöstä lomalaisen mieltä oo masentannu. Kyllä Torre on yliveto paikka.

maanantai 4. maaliskuuta 2013

Notkeenilkkaset

Tänää on ollu mörskällä välipäivä. Päivällä huonokuntosena tiukoille vejetyn ja yöllä vejetyn kahen menttaalipuolimaran jälkee Uunolla oli vielä aamullakin vetelähkö ja vilunen olo.

Kävelemässä kylillä kyllä "NOTKEENILKKASET" kuitenki kävi ja läski- ja kahvivarastoo hajettii täydennystä.

Eilen jäi juoksukamppeetki mykkyrään ja niitä yrittelin iltapäivällä vähän taas huonotuurisena peseksiä. Enste piti pestä täysin puhas paita ja välillä koota ittensä ja kiroilun jälkeen Sitte Se käytetty ja likanen.

Sittehä mie ne pestyt hiissasin ulos nyörille ja eiköhän Se siitä sateen kehitelly hetkessä ilmoille ja sitä on nytte jatkunnu koko ajan.

Mörskän nopijampitukkanenki on ikkunoista ulos sillee silmäilly, että johonki Pitäs nilkoilla singahtaa, mutta tuo vesi on vissiin senki isomman innon taltuttannu.

Uni-Jaska lupas tulla ihan näillä hetkillä mörskälle käymää, ja uskon, että sen puheet kyllä tänää paikkansa pitää......nyt heti hetekalle ja taju kankaalle.....

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Sporttijuomaputelin takapotku

Huumori ei oo mörskältä laantunnu, vaikka on jo 2 ja puol viikkoo sanansäilöillä sivalleltu.

Hetekoille jo käytii, mut "Jaskaa" on turha vielä tänne ootella. Retuhan miulle ehotteli, jotta miun kuontalova Pitäs tasata. Ite en sammaa mieltä Kyl oo. Tasapään latvassa sojottelevien muutamien haituvien katkomiseen ei kannata ennää vanhempijakaan saksija ruveta tylsyttelemää, saatikka lähtijä maksulliselle pukille istumaa. Eikä tuo nopijatukkasen partakoneellakaan katkasu ihan vaarattomalta eikä lastenleikiltä suuren verimäärän takija näyttänny.

Autossa tullessa Mikolle retosteltii, jotta myö ei autoo vuokrata, mutta äske jo oli mörskällä pikkuse toisenlaine ääni kellossa. Näijen "notkeijen nilkkojen" kanssa voipi olla huominen kauppareissu ilkijämpi toimitus ja joku kulkupeli olis hyvä hommata, vaikka kottikärryt ni ainaki toine Sais siinä kyyvissä notkeita nilkkojaan oikoa.

Kaiken muun tänpäiväsen lisäksi, oli nopijampitukkasella vaikeuksija tuon sporttijuomaputelin kanssa. Siihe putelii ilmaantu Uunolleki ennennäkemätön ilmijö....TAKAPOTKU...aina ku korkin kiinne pisti, pullo ruikkasi nopijatukkasen lärvin märäksi....heh ja Uunolle nauru taas maitto.

Tänä yönä on vielä juostava menttaalireeninä pari puolikasta semmonen on tuntemus...

Cartagenan puolimaraton 03.03.2013

Raihnaseksi mäni Uunon runko tuon tänpäiväsen session jälkee. Lötköttelen edelleen hetekalla ja kallova pikkusen kivistelee. Kivistelee kyllä muualtaki.

Mahtava oli reissu ja mukava kööri, ni lystijä piisasi koko päiväksi.

Reittijä oli muutettu ja Se oli nyt ilman muuta vauhikkaampi ku ennen, kun mäkiosuuksia oli karsittu. Ei Se Kyl vielä Torren verone ole noiden lukusten kujamutkien takia. Aamullahan oli +13 astetta ja vettä tihutteli perillä ja tuulahteliki vähäsen.

Miulla oli tarkotus yrittää parannella tuota Torren Tän vuoden alotusaikaa. Lähtö oli vauhikas ja ekan kilsan aikana piti toppuutella useampaan kertaan falsettiin kiihtyvää vauhtijani. Eka kilsa 4.35 keskivauhilla.

Siitä hiissailin sitä keskivauhtija alemmas ja jossaki puolen välin kieppeillä Se oli 4.26, mikä oli viimekesän parasta kyytijä.

Sitte alko kyyti jo epäilyttää, mutta parikymppine paikallinen nuorimies rupes ohitte pyrkimää ja Se mäni "kinan päälle" eikä sen selvempää kinasta saatu usijamman kilsan aikana.

Lopussa pattipolovi-uuno alko jäämää ja nuorukaine koitti Uunoo vielä mukkaa pyyvellä, mut ei ennää miulta onnistunnu.

Kuitenki tuosta lopun hyvästä kinasta johtuen Uunon juoksu oli nousujohteinen ja romahtamista ei tullu missään vaiheessa. Oon ite mahottoman tyytyväinen Tän päivän pinnistyksestä. Aika oli 1.34.35 ja Se oikeutti oman sarjan 5. sijaan.

Tän mörskän nopeampitukkanen juoksi hienosti kakkoseksi sarjassaan ajalla 1.28.59. Se on kyllä noin nopijatukkaselle kova aika edelleen.

Caffilaisten panos oli kisassa vallan mainio ja pyttyjä kahmittiin puolenkymmentä. Tässä Caffilaisten tulokset:

PUOLIMARATON
Kitti Hansi, 1:18:01, Vet C, sij. 1.
Huhtala Petri, 1:19:15, Vet C, sij. 2.
Peura Olavi, 1:28:59, Vet F, sij. 2.
Viitala Petri, 1:30:09, Vet C, sij. 11.
Villanen Jukka, 1:34:35, Vet E, sij. 5.

VARTTIMARATON
Männikkö Antti, 37:01, Senior Masc, sij. 2.
Broman Kari, 56:43, Vet G, sij. 3.
Tähkiö Pekka, 1:03:07, Vet E, sij. 13.
Lanki Mikko, 1:03:08, Vet C, sij. 30.

Puolimaratonin tulokset laitan TÄHÄN.
Varttimaratonin tulokset laitan TÄHÄN.

Ja kuvia latailen TÄNNE.

KIITOS CAFFILAISILLE MUKAVISTA HETKOSISTA!!!

Miulla on edelleen pannu kipijänä? Johtuko tuosta ehkä liijan kirijällä olleesta piposta vai liuhuletistä, en tiije, mut sen tiijen, että tänne on takasin hinku poislähön jälkeen.........



Joopa-joo

Joopa-Joo, ei tullu Jaska meijän mörskälle vielä eilisen illan puolella ensinkään, ja Sitte ku tuli, ei tällä yhtäjaksosesti viihtynny ja puol viijeltä jätti koko mörskän. Tais olla kiire aikaseen aamulöysiin...

Itehän Tää homma tuli manattua tälläseksi. Lämpötila on nyt +13 eikä täällä ainakaan nyt sada....ei muuta ku romppeet kasaan ja mänöksi.

lauantai 2. maaliskuuta 2013

Uni-Jaakko

Taitaa tuo "Uni-Jaakko" kierrellä Tän mörskän alakerran makuuhuoneen kaukaa tänäki iltana. Ei Uunoo vielä nukuta yhtää.

Huomenna on Sitte mukavaa kierrellä silmät ja jalat ristissä, vesisatteessa kylmissään puolipukkeissa Cartagenan kujia toisten sekopäijen seassa.

Heh...syvällisemmi miettimää tätäkää asijaa ei kannata ruveta, jos ei pakollista paitaa itellesä päälle haluva ja kulmatonta huonetta asunnokseen.

Hurtti huumori pittää hullut ja Uunot eellämainituista hommista erossa. Sentähen voipi vaikka juosta ittesä iloksi ja pipon kirraajien mielharmiksi....

Mie lävähytän TÄHÄ vielä tuutulauluksi Sam Brownin Stop'in ja yritän puoliväkisin stoppailla omanki Tän päivän kohellukseni..

Henget vielä pihisee

Kenkätutkimus ei oo tänää paria käytännön lyhyttä testipätkää lukuunottamatta liikahtannu juur mihinkää. Vähempi on liikahellu myös Uuno. Rahojakaan ei oo vielä miltään suunnilta näkynny tutkimuksen loppuun saattamisen edistämiseksi.

Ola sai ittesä kävelyliikkeeseen aamullaki ja iltapäivällä testaili tennareita ja rinkkapaitaasa aurinkoisessa sortsikelissä.

Uunoki uskaltautu pulupuiston taakse lyhythihasessa ja sortsiloissa ja jaloissansa ne tutkinnan kohteena olevat "vähempihajuset".

Isompihajusille ei pari päivää Sitte suoritettu läpikostutus hyvvää tehny, ja ne pitänee polttaa tai viijä roskiksee. Tää asia pitää nyt ehottomasti muistaa loppuraportissa mainita.

Tutkimusalueen ulkopuolelta on rehellisyyven nimissä mainittava, että kun nuo kostutetut "isompihajuset" oli vesireissun jälkee ihan hirveen lemun takija ulkona tuuletuksessa ja meijän molempijen yhessä asettamassa "sisääntuontikiellossa" piti Uunon ottaa hetkeksi käyttöön viimene oljenkortensa, eli nappaskengät.

 Niijen kanssa kävi ja pikkusen ilkijästi, eli polkasin ne heti ekalla reissulla "pahanhajusiksi" eli todennäkösesti koiran tai kissan paskaan ja suoraan "kieltolistan" kärkeen. Niitä oon tänää Sitte jynssäilly siinä toivossa, että huomenna olis jotku jalkineet sukkijen ympärille käärittäviksi. Lopettelen Tän huonotuurisen kenkäraportin tältä illalta tähän...

Kohta nykästää Tän illan viimeset sumpit suihin ennen ekoja yökahveja ja huomenissa, jos HENGET VIELÄ PIHISEE, yritellää "yskiä" puolikkaat lävitte siellä Cartagenassa...

perjantai 1. maaliskuuta 2013

Nousevan auringon lato ja tennaritutkimus

Ei Uuno-pojan silmille meinaa luomet nyt lurpsahtaa tuon iltakahvin jälkee millään. No jatketaa Sitte tätä valavomista. Ja eihän mulla mihinkää enää kiirettä ole, ei ees nukkumaan...mahtava olotila.

Kattelin ja kuuntelin "hikivanhoja" hittikipaleita ja kysseisenkin muistan kun eilisen päivän, vaikka aikaa siitä on jo vierähtänny lähes puolensataa vuotta! Uuno-pojuki taitaa jo alkaa olla vanhenemaan päin?

Se "kysseinen" on tuo Animalssijen esittämä "Nousevan auringon lato". Oli mahtavaa mussiikkija jo sillon 1964, eikä Se siintä oo sen huonommaksi yhtään muuttunnu satojen kuuntelukertojenikaan jälkeen.

Harvan hyvän mussiikkiversijon jälkee kannattaa sitä Sitte muijen esittelemää enää ruveta, eikä Se siitä paljo parane, mutta tästä tekasi Haley Reinhart kyllä semmosen version joka tässä tapauksessa kannatti kyllä tehä.

Animalsien versio TÄSSÄ ja Haley Reinhartin versio TÄSSÄ.

PS. Ollin plogista löytyy pääkohat meijän omaehtosesti ja omalla kustannuksella alkuunlaitetusta tennaritutkimuksesta. Saattaa olla, että jo hyvällä alulla oleva tutkimus jouvutaa rahavarojen puutteessa heittämää kesken ja loppuraporttiki jääpi julkasematta. Nytte kaikki rahakirstujen päällä istuvat päättäjät kiireesti ettimää joltaki momentilta muutama satatonnine, että saahaa hyvin aikataulussa edistynny homma saatettua loppuun....nytte yritän ite hetekalle uuvestaan heittäytymistä...

Maastakarkotus

Mie lähin aamulla käppäilemää ennen auringon nousua rantaa muutaman kuvan ottamaa "rasialla". Ei oikee ollu säkää, ku oli paksu pilvi merenrannassa, vaikka muute taivas oli lähes pilvetön.

Toine kävelyreissu tehtii Sitte usijampaan paikkaan ja siinä meinasi tulla meille maasta lähtö ja putkareissu.

Köpöteltii ekaks markkinoille kattelemaa vähäks aikaa halpoja hintoja ihan vaan huvin vuoks ja Sitte "pulupaikan" ja muutaman Itämaisen kaupan kautta Carrefourin suunnille.

Siellä katsastettii pari käymätöntä uutta tennariliikettä ja Sitte muonan ostoon.

Siinä ei mitää merkillistä ollu ja pitkälettine ja siistitukkane lähti aurinkoisee kelii liijan paksut palsat niskoilla ja muovikassi keikkuen meijän muutenki aina käyttämää oikopolkua myöten kohti mörskää.

Eihä siinä perhana kauvan meijän tarvinnu kahvinkeittoo kohen talsija ku jo oli miliisit poikkiteloin meijän tiellä autollansa.

Eihän Tää meitin ulkone ja "krakaton" olemus Taija mitään järin suurta luottamusta herätellä Espanjan poliiisivoimijenkaan silmissä, ku meillä on aina kotomaassaki pientä säätövä noijen tulli-ihmisten kanssa.

Miliisithä meiltä Sitte kyseli, että mistä ollaa ja missä asutaa ja enhä mie sitäkää tietysti lonkalta muistannu. Luulivat ilman muuta, että meijän mörskä on tuossa oikopolkupusikossa.

Muutenki aina Uunon puntti ja jalka alkaa väpättämää ko pamppumiehen näkkee, vaikka yleensä mittää hämminkijä ei oo ees Uunon mielessä.

Vaikka tuo kämppis oli sitä mieltä, että pitkäletti piilotteli tukan alla jotain, mie luulen, että miliisit kiinnitti enempi huomijota tuoho poikkeuksellisen siistiin päälakeen, ja epäilivät heti oitis, että sen alla pelataa ilman muuta vilunkija.

Kyllä myö siitä pitkällisen setvimisen jälkee ilman maastakarkotusta mörskälle kahvinkeittoo ja lenkutukseenki onneks vielä päästii.....että tämmöstä tänäpäivänä.