sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Big Band Run, 29.06.2013, Imatra. Tulokset, kuvia.



Myöhän käytii eilen helteilemässä Imatralla Big Band mussiikkija ja mie samalla silpasin puolimaran kisan.

Kelihän oli juoksukarkeloihin pikkusen haastava. Uimahallin mittari jökötteli +29 lukemija kisan aikana ja ilkijä oli siinä Uunonki maaliin yritellä, vaikka tuuli ei juuri haitannu, 3m/s.

Luveskelin mökillä jo ennakkoon vieraskielisijä julkasuita lämpötilan vaikutuksesta puolimaran tulokseen, ku itellä ei Oikeen vakuuttavaa kokemusperästä tietoo aiheesta ollu.

Lukemani perusteella latasin ommaan ottalohkoon vajaan 3 minuuttija hitaamman aikatavotteen, mitä normaalisti oisin tehnny. Keskivauhiksi kalkyloin 4:31.

No Sitte lähettii riipomaa kisaa, ja Eka kilsa mäni 4:27 vauhilla, ja mie aloin "järki-ihmisenä" hidastamaa liijan ripijää talsimistani. Tokalla kilsalla olin saannu keskivauhin tuonne 4:31 lukemiin.

Hommahan mäni laatimani käsikirjotuksen mukkaan kolmannen kierroksen takasuoran pikku mäkkeen asti, eli 16,5 kilsan kohille. Sitte mäni miuta kovempi ukko ohitte, ja Uunon vauhti alko kovasti hyytymään ja viimosella vajaalla vitosella tuli tavotteeseen nähen takkiin vajaat 2 minuuttija.

No kisan paras asia Uunolle oli, että pystyin toteuttamaan lähes täysin ennakkosuunnitelmani (hyytymiseen asti) ja ottalohkoissani EI tapahtunnu kisan alkuvaiheessa sitä Uunolle "normaalia" kohellusilmiötä, mikä vaivaa monia muitakin Alan harrastelijoita.

Iltaa sitte jatkettii Lappeenrannassa äityliinin tykönä, ja Iitiän tanssilavetilla ja helvetinmoisessa vesisateessa ja salamoinnissa isolla riskillä venhoillen mökille elpymään. Unta EI tänä yönä tarvihe näköjään vanhuksen tavotella....

Muutamia Uunokuvia kisasta laitan TÄHÄN.
Tulokset kisasta löytyy TÄÄLTÄ.

Kello on jo neljä aamusella ja Mattija ei näy mailla eikä halmeilla. Taijan ruveta jo aamukahvin keittoon, jospa Se alkasi nukuttamaan....

torstai 27. kesäkuuta 2013

Täys pesällinen

Aamulla ysiltä pottuvarvas kokeeksi ulko-oven ulkopuolelle, ja testi päälle kärähtääkö siitä nahka tuossa +26 asteen lämmössä.

Ei ainakaa heti kärynny ja uskalsin Sitte lähtijä pikkusen lenkuttamaan. Puolisen tuntija hipsin keskivauhilla 5:52. Velttova oli mänö, kertakaikkijaan.

Kerttu oli saannu olla terassilla muutaman päivän rauhassa ja romujen kanniskelun lomassa piti testata, onko pesässä eloa. Kerttuhan ite siitä heti lehahti ilmoille, ku mie terassin rapuille könysin. Mie Sitte pikkuse vihelsin, ni johan sieltä pesästä kenotti kurkut ja nokat suorana TÄYS PESÄLLINEN jälkikasvua.
Hyvin on Kerttu asiansa saannu hoijettua Uunon huimetusjuhlista huolimatta, mikä oli mukava juttu.

No tulipa tuo todettua, mutta ennää en elukoita meinaa häiritä, vaan hipsin mahollisimman vähin äänin terassille...

maanantai 24. kesäkuuta 2013

Paremmalla ilmalla



Mahtavaa ku tarkenee, vaikka kaikkiin toimiin tuo korkija lämpö ei oo paras mahollinen. Eilen kaajettii Haitarimiehen kanssa tuosta vetelämmästä hetteiköstä konkeloon jäänny kuusi.

Mie Sitte vetelin yhellä tankillisella rungon vielä oksattomaks ja kolmanneksen pätkiksi.

Sitte tuli muuta souvia ja Se homma jäi kesken, mut varmaa oli, et Se työ ei sieltä karkaa ja tuskin kukaan sitä loppuunkaan tekasee, että huoletta voi keskeyttää ku konesahasta pentsiini lopahti kesken kemujen.

No tänää Sitte lopettelemaan sitä pätkimistä....voi perhana oli Uunolla kannustajia. Ei tarvinnu siellä iteksee hikoilla. Itikoita ei ollu, mut siitä isompaa ja vielä isompaa liki linnun kokoseen herhiläiseen ilma sakijana.

Tankillisen jälkeen sain rungon pätkittyä ja pikkusen kanniskelin oksija läjille, mut Sitte lopetin tuon tuskasan urakan verissäpäin ja turpa rullalla ja ruvella ja jatkan "PAREMMALLA ILMALLA", vaikka Tän paremmaksi ilma ei näillä leveysasteilla juuri voi enää tulla.

Kerttunen oli tekassu pesän Kyl vähä rauhattomaan paikkaan, eli meijän terassin pikkuseen kynttiläkiuluun. Jokahisella oven aukasulla Se lentää pesästä, mut kohta pyrähtää takasin......

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Superkuu

Heh.... Käytii illalla saunassa ja ratijoo en vieläkää kummiskaa oo tuohon männyn kylkee lintannu ja sitä lautehilla kuunneltii.

Oli kuulemma tänääki vielä nähtävissä tuo "Superkuu". Kyllähä mie noita täysinäisijä, neljänneksijä, puolikkaita ja kaikkija siltä väliltä oon jo kuuskytä vuotta katellu, ja eipä niistä aikesemmista mikään oo mieleen erityisemmin superina jäänny.

Nyt kuitenki lautehilla auringon laskuva tillistellessä päätettii tartata venho, ja lähtijä yönselässä vielä tuota maalimanlopun ihmettä kattomaa, ku oli täysin pilvetön taivas.

No venho tartattii ja tuohon omalle järviselälle ku kerittii, alko pikkuriikkinen, ihan normaalinkokone "Superkuu" niemen nokalta pilkistelemää. Ei ollu juur kehumista, eikä siinä mittää "Superia" jo pahasti ylivuotisen kääkän silmin ollu, päinvastoin. Uunoo on taas pahasti uunotettu.

Työikäsillä jo painelee ressi päälle ja perskarvoja jo huominen talikointi korventaa, ehkä. Hauskaa talikoiintija kuitenkin.

Mie vetelin vajaan 12 kilsan iltalenkin hyvillä mielin ja hyvällä keskivauhilla 4:38 ja helponletkeesti. Lauvantaina Imatralle.

lauantai 22. kesäkuuta 2013

Hine



Jo oli taas mahtavat Jussipilleet, vaikka Uunolta Viel katteissa onkii Hine päästä, mut eiköhä sekii Viel löyvy ku katsastetaa kaik paikat, missä mie eilen hiipparoin. Tuo Hinehän on vanha kantasuomalaine sana ja tarkottaa päässä pijettävää kapinetta, eli hattuva.

Uunon lahjatulva eile jatku, ja nyt tuli tuikitärkijää urheilukamaa: sain meijän konkurssivirmalta lahjaksi koivusta ja kukista Tehyn Hineen, jota pitelin päässä eilen ja Sitte sain kultaset tennarit, juoksumaton ja putelin palautusjuomaa, jota saapi mukana seuranneen käyttöohjeen mukasesti käyttää vaan "lääkinnällisiin" tarkotuksiin.

Nyt Kyl rupee Uunon tulokset rapijasti paranemaa, eikä tarvihe keleistä välittää, ku juoksumatolla voipi reenailla sisätiloissa mainijosti.

Ihmettelen vaan, mistä meijän konkurssivirmalle on nyt yhenäkin rahhaa nuin paljo siunaantunnu, ku aina ei tunnu rahhaa löytyvän ees naulan ostoon? Oisko joku nyt sattunnu pääsemää pankkiin töihi tai muute vaan pöyhimään toisten setelikasoja?

Vai onko jo kertaalleen silitetty "takamettä" silpastu nyt ihka silijäksi Uunon tietämättä, vaik sieltä ei Kyl ennää tuommosija rahoja Pitäs irrota, mitä tuoho juoksumattoo, Hineeseen ja kultasiin tennareihin on uponnu. Pitää tuoki homma Viel tänää käyvä tarkastamassa ku metikössä hortoilen Hinettä ettimässä.

Mie jatkeskelen sitä Hineen etiskelyvä ja Kohvin keittova...

Eiline lenkki 8,8 km mäni mukavasti keskivauhilla 4:24...ja valmistautumine Imatralla juostavaan Pikpäntranniin jatkuu suunnitelmijeni mukasesti.....



keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Jannen iltalenkki 18.06.2013. Tulokset, kuvia.



Kiertopalkinnot voittivat: Vasemmalta Auvo Kouvo (nopein 5km), Katri Lindroos (nopein nainen 10km) ja Hannu-Pekka (nopein mies 10km)

Mahtavat kisat oli Sakkaran Janne kehitelly vaimoineen ja apujoukkoineen, kertakaikkijaan. Kelikallenki kanssa, joka noita säitä työkseen vääntelee, välit oli kohillaan mainijosti. Lämpö parinkympin kantturoissa, aurinkoinen ja tuulta kolmisen m/s. Osanottajiaki oli ekaksi kerraksi mukavasti 130 pinnoissa, ja mikä hienointa, siellä tekastiin uusi Suomen ennätys.

Kisapaikkahan oli ihan mahtava maalaistaloympäristö, ja Uuno jo silmäkulmansa kostutti jo tullessa, kun pikkuteitä kisapaikalle kommeissa maisemissa ratsasteli, taaskin hevospelini peräsuoli päristen....pitäs korjauttaa pikasesti.

Mie Olin taas hyvissä ajoin paikalla KU aikaa oli mukavasti käytettävissä.

Lastensarjathan tarttaili tuntija ennen Eli 17.30. Kovaa oli yritys jo nuoremmillakin, vaikka ihan "satasta" kaikki EI lasiin laittannukkaan. Mahtavaa, että myös lapsille oli kisat järjestetty.

Kauko Kuningas tehtaili M65-sarjan 10km:n maantiejuoksun uuden SE:n. Lukemat NYT 38:19. Entinen ennätys oli Mauno Sissalan nimissä: 39:28. Kaukohan juoksi M50 sarjassa ja oli kisan kolmas. Asfalttipinnalla juostuna Kaken tulos ois ollu vielä ehkä pykälän parempi? Jari Uusitalo voitti ja kakkonen pikkusen toipilaana Sakari Arkko. Kertakaikkisen tiukkaa porukkaa koko kolmikko. Kovasti Kaukolle ja muilleki onnee ja terveitä kilsoja!

Sitte siihe omaan sipasuun. Myö lumpijosarjalaiset ja nuoriso juostiin 5,2 km:n matka, mikä oli Uunolle ainaki ihan tarpeeksi pitkä. Kympin juoksijathan kiersi kaks kertaa lenkin ja niijen lähtöpaikkahan oli muutaman satasen päässä maalista ja vitosen tartista.

Alkukiihytys oli kova. Auvo, Lauri ja Markku veteli Uunolle liijan ripijällä vauhilla, ja mie nylkytin siinä neljäntenä sen minkä kerkisin. Kello näytteli jotaki 4:02 vauhtija ku siihe ekan kerra jousin vilkasemaa. Sitte Se Uunon vauhti alko hiipumaan. Kovasti Sitte ohittelin kympin hittaampija juoksijoita ja lenkin ainoassa ylämäjessä otti jo ohimoista ja kirrasi joka puolelta runkova ja liikunta- ja sisäelimistövä. Lopussa Markun vauhti alko hiipumaa, ja mie pikkusen saavutin, mutta maalissaki oli ihan selvä ero meijänki välillä. Uunon keskivauhti oli 4:19 pinnoissa.



Toivottavasti ens vuonna saahaan nauttija uuvestaan Jannen tiimin järjestämästä mainijosta kisasta!

Latasin kuitenki vielä kuvat ja tulokset TÄHÄN.
Nyt pittää vanhuksen käyvä hetekalle elpymään muutamaksi tunniksi....

VIRALLISET TULOKSET LÖYTYY TULOKSIA-SIVULTA!

No Joo, eipä tarvinnu sitä muutamaa tuntia pitempään hetekoija. Vissiin tuo kisapaikalla esiintymässä ollut Tenkasen Aarne sai Uunonki senverta vimmoihinsa ja villiintymään, että uni ei silmään meinannu tulla ensinkään ja Sitte ku tuli ni oli kaikin puolin vajavaista ja karkasi silmästä ennen aikojaan. Kolmelta jo meinasin heittää hanskat tiskiin, mutta jatkoin kuitenki hetekointijani reiluun viiteen. Sitte jo aurinko paisteli suoraan ottalohkoille ja miun oli pompattava kahvin keittoon ja Kassun Eevan tuomijen pullien kimppuun.

Urheiluseuroja-linkkilista on hävinny lokistani....voi perhana tätä miun vajavaista sorminivaskaa. Mihi mie vielä jouvunkaan tuon nipun kanssa?

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Onko uus vai vanha kestävämpi



Mie tuossa sivukorvalla kuuntelin ratijova saunaa lämmitellessä täällä mökillä ku Se tuossa pukuhuoneessa möykkää.

Eihä sieltä mittää kuunneltavvaa kuuskymppiselle ennää tullu. Siellä vaan ylössihtailtii (upshit) ja alessihtailtii (downshit) ja kaikkee paskaa päiviteltii...mie päivittelen vaan tätä nykymaaliman mänövä ja jouvun kohta varmaan sihtaamaan tuon ratijonki päin tuota satavuotijasta mäntyvä. Siinä vois samalla testata, ONKO UUS VAI VANHA KESTÄVÄMPI.

Vastauksen luulen tietäväni.....

Käin hakemassa putelin kaasuva ja samalla testasin pottuvarvasta...nivel on vähäse ajettunnu ja kipijä, mut vitosen nilkuttelin. Karnevaaliperunoitaki vielä oli jälellä, ja niitä huljuttelin saunan etteisessä pottuvavarpaan huljuttelun lomassa.

Työikästen pittää nyt jo kiivaasti ruveta valmistautummaa "talikkohommiin". Mie koitan keksijä jotaki "järkevämpää" tuunija.

lauantai 15. kesäkuuta 2013

Uunoilu- ja perinneruokapäivät


Myöhän aloteltii eile mökillä Uunoilu- ja perinneruokapäivijä, ja tänää Sitte niitä on lopeteltu. Meitähä oli miun lisäks täl kertaa 8 urhoollista osallistujaa ko. päivillä.

Juhlaanha oli monta erinäistä syytä: kellä oli työt loppunnu, kellä alkannu, joku oli täyttänny kuuskytä ja joku tänä vuonna yli kakskymmentä. Yhteistä kaikille oli ilone mieli ja pikku nälkä ja keskivertova suurempi jano.

Miullaha oli ennakkoo melkone utopija, että oisin mökille kerinny ajoissa ja tehä hommat paljo valmiimmaks, mitä Sitte kerkisin.

Aamupäivällä mäni lähes kaikki pitemmän ja hitaamman kaavan jälkee tössijessä ja aikaa ja tupakkija palo joka souvissa paljo enempi, mitä ois pitänny. Pojat ku oli rannassa Uunovenhoo oottelemassa, mulla oli souvit ja potut ihan vaiheessa vielä, eikä mittää valmista.

Päivän kiivasvauhtista juoksusessijota en kuitenkaa skipannu, vaan vetelin sen kiireestä huolimati pikkuse lyhennettynä keskivauhilla 4:25 matkan ollessa 6km eli 3 kilsaa lyhyempänä.

No venhojuomilla homma Sitte saatii kuitenki tarttaamaa mukavasti, ja porukalla Sitte ruvettii jatkamaa illallisen valmisteluva, puijen ja vesijen kantoo ja saunan polttamista.

Iltahan mäni ratevasti syyvänapsutellessa ja juuvakopsutellessa...

Aamu ei nytte Sitte vastaavasti oikee tahtonnu tartata millää. Tyhjiä puteliloita oli melkone läjä ja metrine Lääkäri-maisteri puteli lähes koskematon. Senverta siinä syyvessä tuli iteki intouvuttuva, että vasurijalasta venähti pottuvarvas, ja Se on nyt pirun kipijä...no Kyl Se oli sen väärtti....täyvessä asijassa nitkahti....

Pojatha oli ostannu Uunolle komijan verkkopaijan ja oikijat Uunolasit. Tuon uunommaksi ei ihmisen ulkonäkö ennää voi muuttuva, eikä Uunonkaan. Kiittelen päiville osallistujia aktiivisesta otteesta, joka kesti ihan loppumetreille saakka....

torstai 13. kesäkuuta 2013

Natisiko muilla

Meillähä oli tänää siellä Nevatiellä natisevapolvisten yhteisreenit. En tiije NATISIKO MUILLA polvet, mut Uunolla ainaki teki sillee. Pasi oli tullu pyörällä paikalle kannustamaa, vaikka Tallinnan reissu vielä paino kovasti harteita, mut juttu lensi vanhaan malliin, eikä keske loppunnu.

Askohan siellä ja jo paikalla oli KU Uuno lahjasatulalla kiihytteli paikalle entisen patjantekotehtaan ohitte.

Askon kanssa Sitte lähettii pikkusen nivelijä naksuttelemaa ja lumpijoita lonksuttelemaa pitkin suon ympärillä olevaa pururataa.

Sitte kerkisi nopijakinttunen Juhaki paikalle, ja vauhti parani silminnähen. Juha intoutu vetelemää kovija vetoja muutaman, mut myö Askon kanssa tyyvyttii rauhallisee, vähän alta kutosen vauhtiin. Miulla oli eilisen jälkee helppo päivä ja jalat vähä raskaat vielä.

Kilsoja kerty reilut seittemän ja tarinantynkää paljo enempi. Sivuttiin siinä vähäse elämän peruskysymyksijäki ja sovittii, et tehhää tästä perinne. Eli joka torstai klo 18 on tarjolla mukavaa lenkki- ja juttuseuraa entisen Espen takana olevalla kuntopolulla......

keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Mikkelin maastojuoksusarja 1/4 12.06.2013



Alkas olla kohta Uunonki päivä kelkassa ja kelkka katoksessa. Vielä pittää rätit levitellä konneesta nyörille kuivumaa ja tampatut matot permannoille.

Mukava oli tuolta Mikkelin maastokisasta iltasella auringon paisteessa körötellä heposen puhkiruostunnu peräsuoli rämisten ja oma vastaava pitkällään kohti kotikorsuva.

Ei voinnu ku ihastella Tommolan salmen vesistöjen kohilla Suomen alkukesän vihreyttä. Miten voipi vihrijä olla niin vihreetä ku siihe aurinko matalalta sihtailee.

Ite juoksu piti vejellä nyt "sokkona", ku tuo perhanan Garmini teki taas temput ja yhteistoimintaa ei lähtöhetkellä saatu keskenämme pelaamaan.

Miehän olen juossu tuolla maastoissa aina sen pisimmän, ku ajanottohenkilöstö on aina jaksannu Uunooki sieltä maaliin ootella. Niin vetelin nytkii neljä lenkuraa eli 4,8 km.

Ilman Garminin tukija Uunohan veteli ekan kiekan liijan ripijästi eli 5:17. Antti lähti alun Uunon vauhtija ja rupatteli siinä, et Avojärvihölkän jälkee on ollu joku ihme tauti/jarru päällä, ja juoksu on ollu tosi vaikeeta. Toivottavasti tauti tokenee.

Toine kiekka ja väliaika oli 10:43 ja toisen kiekan viimesee ylämäkee alko Uunon kone kavitoimaa ja yskähtelemää. Mikkelin mies miut siinä jätti kattelemaa selkämystänsä, vaikka juoksiki 3 kiekkaa. Uuno jatko konttailuvansa vielä viimesenki kiekan. Tulos oli 7 sekuntia huonompi ku Uunon ennätys, eli nyt 21:48.

Tyytyväine oon tähän ja toissapäivänen rypistys ei jaloissa pahemmi tuntunnu. Viilikset lähes katossa....

Huomennahan on tarkotus osallistuva entisen patjatehtaan takana Nevatien Natisevat- ikäkausijuoksuryhmän klo 18.00 alkaviin vetoreeneihin. Uunon vetojen keskivauhti tulee olemaan 6 minuutin kantturoissa....siis melkosta tuuletusta saapi Lehtokylän Liuhuletti.

...kello jo Yks yöllä, eikä uni Tuu simmuun. Taijan lähtijä keittelemää kahvija Torren malliin. No hyvä, että virtaa riittää ja kurkkutorviki vielä korisee....

tiistai 11. kesäkuuta 2013

Mie vaan kyselen

Tää päivä on männy lähes kokonaa sisätiloissa. Ennen neljää ku heräsin lopullisesti koko yön kestäneeseen peltikaton rumpusooloon. Keittelin kahvit ja kattelin ku vesi lorotti tukkeentuneen rännin reunan ylitte.

Päivällä piti Sitte käyvä verotushenkilön juttusilla verotoimistossa atmosfääreihi pompanneen verorosentin takija. Ekasta eläkkeestä oli riipastu 45%:n vero.....

Syy tuoho ihan poskettomaan riipasuun oli Se, että Uunolla ei noijen kaikkijen lippujen, lappujen ja paperilämisköijen myöhässä tulon takija ollu mahollista toimistolle yhtää aikasemmi hiippailla. No Kyl miun Pitäs nuo pennoset takasi saaha, ja nyt rosentti on mukava 15%:n suurunen loppuvuuven.

Miteköhä tuo Suomen valtijo sillä Sitte makselee velkojaan ja säästöjään ja muijen tukemisija, MIE VAAN KYSELEN....

Miulla itellähän on suunnitelmat ja ruveta säästämään omassa elossa ja säästellä ens talvi täkäläistä hintatasova halvemmassa paikassa, eli Torressa. Se miunki säästöinto osaltaan varmasti auttaa saamaan Suomen talous kuntoon.....

Heh..., huomenna mie vielä törsään ja yritän riskillä ja omalla heposella Mikkelin ekaan maastokisaan.

maanantai 10. kesäkuuta 2013

TÄN VUODEN TAVOTE


Aamulla vetelin reilun 4 kilsan pätkän, ja koivet oli notkeessa kunnossa välipäivän jälkeen. Asijaan saatto kyllä myös vähäsen vaikuttaa tuo mainijo venheily lähes tyynen järven ylitte.

Iltapäivällä oli Sitte tarkotus vejellä 13,5 kilsan rento riipasu. No senhän mie vetäsin ja mäni mainijosti. Vauhtihaarukka oli 5:20...4:47, mut mäni niin helpon tuntusesti reilusti alle eli 4:34 keskivauhilla.

TÄN VUODEN TAVOTE on juosta puolimara 4:18 keskivauhilla, ja luulisin, että viimeaikasten remuvamisten perusteella nyt jo vois männä 4:20 vauhilla, kun kisalämmöt laskis tuon 15 astetta. Äityliiniki on miun kanssa sammaa mieltä.

Alkuvuodesta Sitte jos Torreen vaikka mänis, tavote olis Se 4:15 puolikkaan kisavauhti, ja sen ylläpitäminen ja jopa parantaminen kesäksi.

Terveyttähän nuo tavotteet vaatis ja vähintääki sen, että pysys siihe asti hengissä ja hengessä.

sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Kymijokiviesti 08.06.2013

Uunon Ontuva Elämä-joukkuveen juoksijat vasemmalta lukijen: Auvo, Anssi, Juha, Markus, Sami ja Uuno. Kuvasta puuttuvat Katri ja Esa.



Esa ja Katri, jotka yläkuvasta puuttuvat.

Meijän Tän vuoden kisan järjestely, kannustus ja huoltorykelmä. Onnetonta ois ollu juoksijoijen kohellus ilman erittäin toimivaa huoltova....kiitos kovasti!

Eilen kipastii mukavalla porukalla tuonne Kymijokiviestin juoksukarleloihin. Sehän järjestettiin nytte toista kertaa, ja meijän mainijosta viime vuuven menestyksestä intoutuneina ja Askon esityön siivittäminä päätettii tänäki vuonnaki kisaan yritellä.

Kelihä oli helteinen, lämpö +23 kantturoissa lähtiessä ja tuulta 5 m/s.

Nyt on Uuno-kääkän voimat taas loppuneet kesken ja pittää käyvä vähäksi aijaksi syrjälleen. Mie jatkan huomenna tätä keskenerästä töherrystäni, jos henki vielä pihajaa...?

Jo vain Se vielä pihisee sikijästi nukutun yön jälkee.

Kisan tarttihan tapahtu Korian sillalta ja Uuno oli jo hyvissä ajoin sekoilemassa lähtöpaikan tuntumassa ja etiskelemässä hepallensa parkkialuvetta. Soittaa piti Askolle, et oonko oikijalla sillalla ku ketää ei näkynny missään.

Sitte tuli jo ihmisiäki paikalle ja lähtö ja kisa saatii alkamaan. Myö jo yli-ikäset Auvo ja mie lähettii riskillä eli Uunon kopukalla ekalle vaihtopaikalle. Esa juoks meijän ekan osuuven, ja yläkantiin vähillä juoksukilsoilla.

Sitte tuli vanhuksille jo ongelmia ku ei oltu ennää varmoja sulettiiko pusikkoon jätettyy autoon ovet ja meijän piti ajella katsastamaa tilanne Korialle takas...no Sitte takas kolmosvaihtopaikalle. Kakkososuuven juoksi Katri mainijosti.

Kolmososuuven veteli Sami mainijosti ja Markus paikkaili nelososuuven Tän kerran vierailevana ja säkenöivänä tähtenä meijän joukkuetta, ku Asko ei Viel ollu eroon päässy vattavaivoistansa....toivottavasti homma selvijää ainaki tiistaina.

Vitospätkällä kiihytteli Anssi ja kutosella pitkän osuuven veteli takuuvarmasti Auvo.

Uunoha oli saannu hoijettavakseen lyhyven seiskaosuuven ja juoksu mäni iha "mukavasti", vaikka ohitte laskin yhen juoksijan. Lopputössimiseni täl kertaa hoitelin sen perhanan emitterin vai mikä kollektori Se nyt oli kanssa. Mie ku en ennää palikkatestistä selvijäsi, enkä pysty erottamaan nelijöö ympyrästä. En sitä muovista kollektorija saannu soviteltuu millään oikijaan asentoo ja Juhan avustuksella ja käjestäohjauksella Se siihe lokosee Sitte saatii vihdoin survottuva.

Juhaki Sitte monen manaussekunnin jälkee sai vihdoin kollektorin käteensä ja viesti pääs meijänki osalta jatkumaan. Juha Sitte veteli sen todella mallikkaasti ja kaahasi kolmosena Kotkan Vellamon merikeskuksen ylämäjessä olevaan mallin. Myöhän oltii kaahattu aikasemmi Auvon kanssa hyvällä säkällä Kotkan halki Uunon vikurilla hepalla.

Myö kaikki rautane huoltohenkilökunta mukaan lukijen oltii hiki-onnellisija saavutetusta kolmossijastamme. Kisanhan voitti Jannen iltalenkki ja kakkosena Anjala.

TULOKSET laitan TÄHÄN.
KUVIA laitan TÄHÄN.

torstai 6. kesäkuuta 2013

Avojärvihölkkä 5.6.2013, tulokset, kuvia.


Eilen iltapäivällä lähin mökiltä köröttelemään "kiesillääni" Mikkelin Vehmaskylää kohti. Siellähän juostiin se Avojärvihölkkä.

Keli oli helteinen +25 kieppeillä, ja lähes tuuleton. Uunohan "jätti" retkelle varaamansa juomaputelin mökille, ja Ristiinassa oli pakko lopettaa "kiesiajelu" ja käyvä juomista ostamassa muutama puteli.

Kisahan lähtee vaaran päältä julmettuun alamäkeen ja vastaavasti
ennen maalija on kilsan mittanen vastamäki. Verryttelyt vetelin siellä vastamäjessä, eikä se viimevuodesta ollu yhtää lyhentynny eikä loiventunnu. Kokonaismitaltaan kisa on reilun vitosen mittanen, ja se juostaan jäjestäjienki mukkaan "vaativassa" maastossa ja se pittää tarkalleen paikkansa.

Lähes kaksoisveljeni Matti Marttilan kohtasin tuossa verrytellessä. Meitähän oli ihan mukava määrä lakanan alla nuorempaa ja iäkkäämpääki pattipolviurhoa ja naishenkilövä lähössä yrittämään maaliinjuoksua ja pystyssä pysymistä.

Sitte lähettii kisaan ja alamäkikyyti oli helteestä huolimatta kylmää. Uunonki aika ekan kilsan kohilla 3:53, keulilla sillon olleella Nisosen Antilla 2:50 nurkilla. Mie koitin ottaa alun kuitenki rauhassa, ja meno oli muutenki "vetelähkön olosta" niinko Uunolla monasti "täysistunnossaki" tuppaa olemaan.

Veken ohitin jossaki alkualamäjen jälkeisellä osuuvella. Puolenvälin jälkee muutamilla juostavilla pätkillä sain vähä saavutettua Mattia ja Mikkelin miestä. Kiinne NE sitte vihdoin sain ylämäjen alkupäässä ja yritin nykäsyvä pikkusella tasapätkällä ja onnistuinki pikkusen rakoa tekemään. Väsyksissä sitte hapottelin mäjen ylös ja kieriskelin siitä maaliin.

Kuuskymppisten voittajaa en ennää ylämäjessä nähnny, mutta ennen sitä kyl vilauksia miehestä näky. Uuno tuli toiseksi viimesessä sarjassa.

Mukava oli taas Myryn Avojärvihölkässä käyvä ja jutustella mukavija tuttujen ja tuntemattomijen kanssa.

TULOKSET laitan TÄHÄN kun NE ilmaantuu.
Muutama UUNO-KUVA löytyy TÄÄLTÄ.

tiistai 4. kesäkuuta 2013

Ihan ok

Jaksoin Viel eilen illansuussa lähtijä lenkille. Tarkotus oli vetasta 18 km rento ripijävauhtinen keskivauhilla 5:20...4:47.

Senverta ittiä armahin, et ajattelin 6 kilsan välein käyvä hevosen takakontilla juomassa ja viettää siinä minuutin tauvon. Rannasta juoksin TB:n nurkille ja siitä takas rantaan.

Eka 3km:n pätkä mäni hiukan vaikijasti, vastatuuleen ja vasta-aurinkoon keskivauhilla 5:02. Siinä vuntsin, että tuo 5:20 vauhti mulle kelpaisi. No konille ku juomaan Sitte tulin 6km:n kohilla keskivauhti oli tippunnu myötätuuleen jo 4:48.

Toisen lenkin eli 12km:n jälkeen keskivauhti oli 4:49 ja viimosen Eli 18 kilsan jälkeen keskivauhti oli 4:47....heh, mahtava oli siivu ja loppulämpötila KU siitä mökille jousin +23 astetta. Homma mäni ihan ykäkanttiin ja rennosti koko sipsuttelu, eikä tän aamusesta 4 kilsan puolpäivän lenkistäkään muuta sanottavaa Ole kun että IHAN OK.

maanantai 3. kesäkuuta 2013

Alko tympimää

Kyl on mukavaa ku tarkenee, vaikka tänäänki on lämpötilasta huolimatta Uuno viihtynny talvivetimissä.

Noilla ryysyillä saapi sysimetsän pikkuinisijät pijettyy muutamaa, mut ratkasevaa milliä etempänä iholta.

Aamupäivän reilun vitosen lenkin sentäs pääs vilvottelemaan kesävetimissä. Luvassa olis vielä 18 kilsan rento reipastelu, mut into on lähes nolla päivän "pikku askareijen" ja hikoilemisen jälkeen.

Saha ja Uuno on mettässä taas pärissy ja Se ku ALKO TYMPIMÄÄ, vaihoin kirveen ja sahan kottikärryyn ja kärräsin pätkityt liiterin vieree pilkontaosaston jatkokäsittelyvä varten.

Kesällä ku kaikki on lomilla ja eläkkeillä, ni mie otin ihan ajankulunkipohjalta pestin pilkontaosastolle. Sieltä ku sain lopputilin käteen, kyselin hommia maansiirtovirmalta, ku mulla on omistuksessa ja kokonaan maksettuja Fiskars-merkkisijä kaivureita, jotka ei urakkahommiin Oikeen sovellu, mutta tuntiperusteisiin laskutustöihin ihan mainijoita vekottimia.

Neki hommat loppu, ja viimesenä Sitte rautakepillä sain jopin ylimmäisenä kivenkääntäjänä tunniksi. Nyt koitan saaha meditoitua ittiäni vielä veneilyyn ja siihen vajaan parinkympin tennarointiin.....vaikijalta tuntuu pelkkä ajatuskin, ku lämpötila nököttää vielä +26 asteen tietämissä vaikka kello jo puol seittemän.

Senverta oon tuolla Lieksanki suunnilla piehtaroinnu, että ovat Oikeen tienki nimenneet Uunon mukkaan, mainijota...