lauantai 31. elokuuta 2013

Saavan hölkkä, Lieksa 31.08.2013

Käytii tautisena Timon kanssa kytistelemässä Saavanhölkän tunnelmia aurinkoisessa syyssäässä Lieksan urheilukentällä.

Uunon tennarit suti pahasti tyhjää ja mukava ois ollu juosta, mut tautii on vielä tarpeellinen määrä tallella, eikä tarttiviivoille ollu mitään asiaa. Mitenköhän tuon Turengin kanssa käypi???

Shikalovin Yury oli mukana jalkavaivojen jälkeen ja eilen tehty 17km:n kiihtyvävauhtinen paino jaloissa heti alusta lähtijen.

Uuno ei juuri tänäkään kesänä sellasessa kisassa oo ollu, johon Sakari Arkko ei ois osallistunnu. Kova on Sakari kisaamaan ja aina juoksukunnossa.

Uunon ikänen Pertti Tuomainen myös vilahti lenkin lävitte....

Myö ei pytinkisessijoo jouvettu kattelemaa ja lähettii siitä takavasemmalle.

Illalla kaks sairasta Tero ja mie ja Yks terve Timo käytii muutaman kilsan kävelylenkillä pipot kirijällä ja nokat punasina...

Muutama kuva löytyy TÄÄLTÄ.
Tulokset löytyy TÄÄLTÄ.

Yuryn loppumetrit...



Liikuntaluppopäivä

Räkää on nokasta riittänny, ja tänä kesänä lämmintä.....

Jo neljäs liikuntaluppopäivä.

torstai 29. elokuuta 2013

Itkua ja hampahien kiristelyä


Kouvolassa on tehty "muinoin" mainijoita soittomasiinoita, jos joku ei sitä sattunnu tietämään. Mie kyl sen tiesin. Kuvan masiinan pongasin jostaki Rovaniemen ja Kemin väliltä viime viikolla. Hyvin vielä tuntu "hengittävän".

Tauti on nyt semmosessa vaiheessa, että rään valutus klyyvaristani on maksimivaiheessa. Parin minuutin välein ku nokkaa on joutunnu putsailemaa, Se on saannu pintaansa hehkuvan punasen värin.

Kyl Tää tästä parin päivän päästä jo helpottelee, jos "normaalisti" taittuu?

Ilmottelin itteni suuresta räkämäärästä huolimatta Turengin Veteraanojen maantiejuoksun SM:lle. Siellä ei oo nyt ootettavissa ku itkua ja hampahien kiristelyä. No hyvä on valmistautua tuleviin....

keskiviikko 28. elokuuta 2013

Köhimistä



Olotila on jo vähäse helpottannu ja pillerienki pyöritys jäi siihen yhteen.

Partakoneen terät on vaihtunnu yskään ja lievään nuhaan.

Päivän käpsehin varasto/huussirakennelman seinärojektissa. Takaseinä on vielä pinnottamatta, mut Se on mettänpuolella ja sieltä voipi tulla silmät ummessa, ni ei haittaa.

Tennareista oon koittannu pysytellä vielä mahollisimman kaukana. Läskiksihän nää loput Perslantijan kisat näyttää vähän mänevän? No yritetää jatkaa köhimistä...
 

tiistai 27. elokuuta 2013

Kaksjakosta



Tää päivä oli Uunolla kaksjakonen. Ensimmäine jako jaettii yöllä neljän maissa, ku heräsin siihe, että joku oli survonnu kitalaen täytee partakoneen teriä.

Piti niitä yrittää kakoa ulos, mut en siinä onnistunnu kymmenelläkään kerralla. Sitte taas vähäksi aikaa nukahin, mutta kohta taas pystyyn ja partaterien kakomiseen.

Olo oli kuitenki hutera ja kaikenlaine pystyssä työskentely oli vetelää ja vaikijaa.

Sitte kuitenki otin pillerin poskeen ja rupesin rassaamaan tuota toiminnan lopettanutta akrekaattija. Pentsiiniä tuli ja öljyvä oli, mut kipinä oli tulpan nokasta katteissa tykkänään.

Lähin siitä vähäjaksosena ylittämään vesistöä ja kylille kytistelemään uutta tulppaa. Sehän sieltä löytyki ja ohkasella olotilalla venholle ja takasin masiinan rassaukseen. Vaihoin tulpan uuteen ja masiina yskähti käyntii toisella nykäsyllä. Olotila vähän petraantu heti tästä myötätuulesta.

Nytte oon kuitenki tuota terärojektia joutunnu jatkamaan ja Lieksan ens lauvantaina juostava Saavan hölkkä saattaa jäähä miulta juoksematta???

maanantai 26. elokuuta 2013

Lenssunko päälle sylkäsee???

Taas tuli todistettuva, että hättäilemällä ei Tuu ko vesipäisijä lapsosia.

Tuossa joskus puol vuotta Sitte Uunon hevospelistä sittu ratijo. Mie sen kanssa tein kaikki tietämäni temput, mutta millään en siihe ennää henkee takasin saannu, eikä inahustakaa enää kuulunnu "tyrityksistäni" huolimatta.

Sitte tulin siihe lopputuloksee, että mitäpä mie ratijolla teen....kaali ja korvat pyssyy paljo paremmassa kondiksessa, ku en uutisilla saa itteeni turhaan riemastuteltua. Mie nakkasin sen etulevyn siitä hanskalokeroon "korjaantumaan".

Tänää kuitenki Uuno-rouvalle vitsailin, että nyt Se varmaan on jo "korjaantunnu" siellä lokerossa tarpeeksi, ja piruuttani sen tungin paikalleen mökille körötellessä. Ja ihme oli tapahtunnu. Kaijutinlaatikoista alko ilmiselvää puheen ääntelyä kuulumaan ja masiina suhisi entiseen malliin....heh. Suotta meinasin siihe uuven riemurasijan asennella...

Illalla enne saunaa tekasin reilun kympin lenkin keskivauhilla 5:12 ja nyt on kurkku pikkuse kipijä? Lenssunko nyt päälle sylkäsee????

Suukosken Keitaalla

Näkymä Ossauskoskelta auringon laskun aikaan.

Myö Sitte saatii onnellisesti päätöksee reilun viikon mittane "täyshoitolakierros", joka suuntautu tuonne Rovaneimelle ja lähiympäristöön. Kerittii katsastammaa Yks Ruotsin Haaparannallaki oleva laitos.

Viime viikon puolvälissä Ollin kanssa kierrettii Ounasvaaralla reilun kympin mittane "tasamaalenkki". Olli vielä kepittää Uunon mennen tullen osatehosellaki pumpulla.

Kempeleen puolikkaan jälkee oli kova koitos samana iltana Suukoskella. Kinkerit jatku puol kaheksaa asti aamulla. Tuloksena oli vajaan viikon mittane ripakka ja vetelä sonta. Hirvaalla heitetty lyhkäne lenkki päätyy onnettomasti kävelyyn ja vellisonnan pihistelyyn ja periksiantoon, jonka jouvuin suorittelemaan yhen pumppaamokopin takana olevaan ojaan. Loppusilaus toimitettii luonnosta saatavalla paperin korvikkeella eli heinätukolla, ja tulos oli pikkusen vajavainen ja haju viipyilevän voimakas.

Onneksi sain takalauvotukseni kondikseen ennen loppurynnistystä, joka sekin suoritettii Suukosken Keitaalla. Ennen rynnistystä rynnistin reilun kympin mittasen vauhtilenkin Vammavaaran maastoon keskivauhilla 4:47.

Kovasti kiitoksija kestityksistä Uunon kaikille sponsoreille.

Revontulia Paakkolassa viime viikolla.

sunnuntai 18. elokuuta 2013

Kempele-Z-Maraton 17.08.2013. Tulokset, kuvia



Eilen juostiin Kempeleen Maraton kommeessa, mut kovasti tuulisessa säässä...

Kisasepustuksen omasta "yrityksestäni" laittelen vasta huomenna.

Joo, Sitte siihe Kempeleen kisaan....on pitänny kiirettä, ni ei oo nypläilemää Oikeen nyt joutannu aikasemmin.

Oma tavotehan oli lähtijä Tän vuuven parasta kyytijä lapikoimaan ja yrittää vuoden parasta aikaa. Lämpöä oli +18 ja tuuli oli navakka 10m/s.

Vuntsailin siinä alussa, että keskivauhti Pitäs olla ilman muuta alle 4:23 ku myötätuulta oli luvassa 14 kilsan kohille...No matkaa lähetii sillä vauhilla, mut meno oli jotenki voimatonta heti alusta lähtijen.

Kovassa myötä/sivutuulessa mäntii kuitenki keskivauhilla 4:20 tuonne 14 kilsaan, josta sitte lähettii peruuttelemaa takasin lähtöpaikkaa kohti.

Siihen 14 kilsan kohille, josta vastatuuliosuus alko, ku pääsin, olin lentää persuksilleni ku niin kovasti puski viimaa vasten ottalohkoja.

Se siitä ennätyksestä...homma oli omalta kohalta pelattu, eikä oikee kelloo enää tarvinnu vilkuilla ku vauhti oli ja tuntu niin perin hittaalta. Maalissa keskivauhti oli hiipunnu 4:26 numeroihin.

Sitä en tiije, oisinko pystynny ennätykseen vaikka ei tuota tuultakaa ois ollu?

Tuiskun Kauko oli ommaa luokkaa, vaikka Paukkosen Markku oli kymppiin asti ollu Kaukon tuntumassa. Uuno oli sarjassa Sitte kolmantena jo Sitte reilusti vauhtikaksikolle hävinneenä. Kauko oli omaan juoksuun Kyl ihan tyytyväine ja pari minuuttija tuuli ehkä aikaa verotti.

Tulosten laskenta ei nyt Oikeen luistannu ja pokaalijen jako siirry puolella tunnilla ja Sitte ku Se alotettii, ni usijassa sarjassa julkasun jälkee niitä jouvuttii vielä jakotilaisuuvessa viilailemaan ja höyläämään paremmi maaliintulojärjestystä kuvaavammaksi.

Loppuilta Sitte ryskettii Suukosken Keitaalla,

TULOKSET löytyy TÄÄLTÄ.

KUVIA lattailen TÄNNE.


torstai 15. elokuuta 2013

Mikkelin Maastojuoksusarja 3/4. 15.08.2013. Tulokset

Se oli Sitte siinä, nimittäi Uunon uus ennätys tuolla reitillä. Edellinen paras rääpäsy oli viime vuoden kesäkuulta, ja nyt ajasta lähti 15 sekuntia ollen nyt 21:26.

Juoksuhan juostaan neljänä n. 1,2 km:n lenkkinä. Ja jos siltä tuntuu, on mahollisuus aina maalin kohilla jättää leikki siihen. Mie oon aina juossu täyvet 4 lenkkijä, ni sillä konstilla kilometrijä kohen, homma tullee kaikkista halvimmaksi, vaikka tuo maksu ei muitonkaan liijan iso liene.

Hommahan lähti taas ekalla kierroksella pikkusen lapasesta 5:15. Toka oli 5:18 ja kolmannella Sitte rysähettii jo maanpinnalle 5:27, mut viimesellä onneksi vielä pinnalla pysyttiin eikä sukellettu enää syvemmälle eli 5:26.

Alussahan losotti vettä rapijasti, mut kolmannella kierroksella ei nesteitä ennää taivaalta tullu, mut Uunon nokka vielä jotaki Kyl valutti. Lämpötila oli +15 asteen huitteilla.

Mie Sitte Antin kanssa tovin jutustelin ja toivottelin hyviä syksyjä ja talveeki koko Mikkelin porukalle, ku todennäköstä on, et nähää seuraavan kerran vasta ens kevväänä?

Tulokset ilmestyy varmaan TÄNNE. (Tulokset-välilehelle).

Kiitos Mikkeliin mukavista kisoista!

keskiviikko 14. elokuuta 2013

Vartti Maraton, Utti. 14.08.2013. Tulokset, kuvia



Lähin iltapäivällä täl kertaa vaan kattomaa Utissa juostavaa Vartti Maraton juoksukisaa. Koitan vähän antaa jaloille lepoa, ku huomenna meen Mikkeliin maastojuoksuihin.

Perhanan Garmini mäni taas ihan pimijäksi, kun sen latauksesta nykäsin, eikä oo tartannu enää henkiin millään konstilla. Ei Taija enää olla muuta konstia tuolle kapineelle tehtävissä, ku nakata Se seinään tai ikkunasta ulos.

Kovin oli kostijat juoksukelit, ja katteeksi ei juoksijoijen olotila käynny ensinkää, ku Kummitus-Esan kanssa kateltii kisan alkua. Katrihan osallistu myös kisaan.

Myö lähettii kahville heti tartin jälkee, ja jutut sivus pääasijassa urheiluva, reenejä eikä valitusosastookaa Tän ikäset voinnu ennää ohittaa aihetta sivuuttamatta.

Sitte mentii kisapaikalle takasi ja ottelin maaliintulijoista muutamia kuvia.

Kuvat laittelen TÄHÄN.

Tulokset löytyy aikanaan TÄÄLTÄ.

sunnuntai 11. elokuuta 2013

3x6 km

Kivijärvellä kiviä riittää. Tuoki "kivimuuri" on keskellä järviä. Siihe on varmaan "mukava" venholla karahuttaa. Järkäleen vierellä on myös merkkaamaton matalikko, johon vesiä tuntemattoman tai Uunon on helppo hurahuttaa.

Parii päivää ei oo turville tullu juur miltää suunnilta. Lähes kaikki on männy Uunolla yläkanttiin. Eilen saatii haitarimusiikin soittajan kanssa viemärisoppa sotkettuu kohillee.

Siitä onnistumisesta intouvuttii tonkimaa esille myös toisen saunan viemäri, ja sitäkää ei turhaa tehty. Meitähä oli siinä tonkimisessa kolmen eri kaivuuvirman urakoitsijaa. Onneks tongittii! Esissä ois ollu lähiaikoina tukkeentunnu viemäri sielläki.

Tänää oli täyttövirmalla melkone henki päällä ja saatii koko paska, mökin alustan kaivantoo myöten täytettyy ja Rouva-Uunon kivetysyhtiö sai rappujen eessä olevan kivetyksen tehtyy. Sammakoijen kanssa oli vähä ylimäärästä soppaa, ku niitä en sinne kaivantoo halunnu elävältä hauvata.

Osa rappujen lauvoista Viel jäi Uunolle huomiseksi tehtäväksi, mut ne saan laitettuu, jos ei sormille sitä ennen lissää puukkoja sujahtele.

Illan ruunasi 3x6 km:n lenkki kahella 1 minuutin juomatauvolla höystettynä. Aikasemmasta rykäsystä samalla reitillä keskivauhti parani 13 sekkaa ollen nyt 4:36......Toiveikas oon omien tavotteijeni kanssa.....

perjantai 9. elokuuta 2013

Vattanahkan vaatiessa



Uunon söhellys on jatkunnu entiseen malliin. Aamulla polkasin kylille kohville "lahjasatulalla". Sinne tuli Sitte Rouva-Uuno ja jälkikasvustoaki moikkaamaa isukkia.

Tennareillaki silpasin pikkusen pätkän....ja illan päätteeksi viimosen päälle terävällä puukolla pikkurilliin....onneks ei käynny pahemmin kummassakaan silpasussa.

Miullahan oli niin pirun nälkä, että ei kerinny kylmäsavustettua lohipakettia kunnolla auki purkamaan, vaan piti ottaa puukko avuks, ku hätä, nälkä ja kiire oli kova VATTANAHKAN VAATIESSA mitä tahansa täytettä sissäänsä ja mahollisimman ripijästi.

Ote pikkusen lipesi liukkaasta muovista ja puukon kärki jatko nälkäsen mahan antamalla lisävauhilla vasurikäjen pikkurillijä kohen, eikä hiljentänny vauhtija, vaikka sormen nahkan saavutti, vaan tirsahti siitä sissään helposti.

Siihe lopahti Uunon puukkosouvi, ja jatkoin haarukalla sitkijän kalan, kovan nälän ja verenvuodon taltuttamista.......ja yhen sain kyllä taltutettuva.

tiistai 6. elokuuta 2013

Läskinkäristysvirma

Käristysvirman tuotteita ja Uunon varjo

Uunon pää on pateilla ja viemärirojekti jo loppusuoralla. Toissailtana tuli lissää ongelmaa rojektiin ku löyty lisäkaivausten jälkee sokkelin reunan kohilta murtuma putkessa.

Meinasin jo hirttäytyvä lähimpään koivuun ja nyöriki oli jo varattu ja hyvässä rasvassa, mut hyvän ystäväni, Haitaristin kannustamana toistaseks siirsin kaulakiikkurojektiani tuonnemmaksi.

Tuo Uunon pään pattiintumine johtu lukusista iskuista kallooni, ku tila siellä rakennuksen alla on niukka jopa Uunonki kitukasvuselle pattipäälle.

Tänää maistelin illansuussa LÄSKINKÄRISTYSVIRMAN Uuno ja Kumppani tuotteita hyvällä ruokahalulla. Eiliset jo homeessa olevat riisipiirkat nyt vaihoin ihan kokolihhaan. Ois ne piirkatki ales männy, mut jääkaapin saranat oli väärällään tuoreempaaki muonaa, ni ei tarvinnu niihi homepiirakoihi ryhtyä uuvestaan. Kertaalleen Kyl kerkisin homettaki suullisen haukata, ja mietiskelin, että nielasenko, mut jätin tekemättä ja tyhjensin leukavälini sisällön roskapussiin.

Päivällä seilattiin Lomakyllään ja siitä lompsittiin liparit kintuissa Satun makkeille kahveille.....

Liikunnasta parin päivän paussi ja kippeen rungon palautus....

sunnuntai 4. elokuuta 2013

Halkomatehtaalla

HALKOMATEHTAALLA tänään vajaan 4h:n urakka ja nyt hetekalla elpymässä. Tonkimisrojektiaki vielä ruuvan jälkee yritän, jos jaksan?

Nopijasti on tämäki kesä-aika käsistä valunnu. Niin on jo pimmeetä, että kalsareista ei etu- eikä takapuolta erota ainakaa värin perusteella.

Jos loppukesäki mänee suunnitelmien mukkaan, Uunolla ois vaan neljät juoksukisat täällä Perslantijassa juostavana. Miehä oon aikonnu terveystilanteeni sallimissa rajoissa osallistuva vielä Mikkelin maastojuoksusarjan osakilpailuun, Kempeleen maratonin puolikkaalle, Turengin veteraanojen SM-maantiejuoksun puolikkaalle ja Finlandia Maratoonin puolikkaalle. Kaks viimestä on perättäisinä viikonloppuina.

Kesää Sitte jatkan koko talven aurinkosemmissa maisemissa, jos Luoja suo ja Samara sallii.....

perjantai 2. elokuuta 2013

Etupuoli taakse ja takapuoli eteen



Kaikille huonosti nukkuville antasin hyvän neuvon, että jos ei nukuta, ni kannattaa ehottomasti valvoo. Kello jo kohta kaks, ja PIRTEENÄ KU PEIKKONEN...

No nyt aamulla on toisenlaine ääni Uunonki kellossa. Muuten Kyl alottelin tämänki päivän ihan "normaalisti", eli kertaalleen verkkarit väärinpäin jalkoloihin. Etupuoli taakse ja takapuoli eteen....Uunolla on taas täystyöllisyys tälleki päivälle takuuvarma, ku saa tössimisijään paikkailla kaiken päivää...

torstai 1. elokuuta 2013

Iitti-hölkkä 01.08.2013. Tulokset, kuvia



Mie ryntäsin illalla rykimään Iitti-hölkkään, joka juostiin Kausalan Ravilinnan raviratalta lähtien.

Keli oli mukava juoksukeli +18 lämmintä 1m/s tuulta ja pilvinen sateen jäliltä happirikas ilma.

Hepan sain mukavasti ajoissa "restauroinnista" alleni ja mukava oli vuoskausijen jälkeen vähän päästä roplata lämmityslaitteen lämpöä kohilleen....heh. Hyvin näytti pelittävän, eikä ollu kylmä, eikä kuuma, vaan ihan sopiva koko ajan. Outova Uunolle.

Ennen kisaa piti nyt Kyl varmistella, että "juoksukalisongit" on yleensä jalassa ja vieläpä oikein päin. Janneha vielä multa ennen lähtöä kyseli, onko ko. homma kunnossa.

Myö käytii Anssin kanssa verryttelemässä mukavat siivut vanhan hyppyrimäjen nurkilla. Sitte kerittii vielä lähtö- ja maalipaikalle kattomaa lasten kisoja ja niijen maaliintulova. Mukavasti oli eri ikäsijä poikija ja tyttöjä kisaamassa.

Sitte oli aikuisten lähön aika ja suuri määrä juoksijoita sateisesta kelistä huolimatta. Mie juoksentelin Anssin kanssa yhtämatkaa ja tavotteena 4:20 aikataulu.

Koson Heikkiki siinä porukassa oli. Sitte Anssilla alko meno maittamaan, mut mie vilkuilin vaan kelloo ja vauhti tarkalleen 4:20. Rakova alko tulemaa Anssiin ja Heikki oli siinä meijän välissä.

Hyppyrimäjen kohilla, jossaki seiskan paikkeilla Heikki ja mie saavutettii Anssi ja mäntii ohitte.

Sitte tuli alamäki ja mie mänin Heikin ohitte ja eellä ja välillä Heikki rinnoilla juoksin raviratan tuntumaan. Sitte noustii jo raviratalle ja lätsät lepatti, pumput läpätti ja alaleuvat väpätti ku siinä paineltii mänemää...

Sitte tultii jo Ravilinnan taakse ja siinä jaettii Heikin ja Uunon välisen kisan mitalit. Uuno sai taas hopian värisen ja Heikki kultasen niinku lähes aina ennenki.

Moukarihäkin kohilla vielä mieleen juolahti loppukiri, mutta mielestä hävis samantien. Maalissa Heikki oli jotaki 50m ennen Uunova ja Anssi satasen päässä Uunosta.

Tyytyväine oon juoksuuni ja lopun kamppailun ansiosta keskivauhti 4:18. Viimesten kilsojen keskivauhit: 7km: 4:14; 8km: 4:08; 9km: 4:14; 650m: 4:13....kyl Se tästä lähtee????

Sitte oli kiire suihkuu ja veneilyhommiin. Sakkaran Janne jutteli, jotta keulan vauhti oli kolmosen kohilla 10 min haminoissa, meillähä Se oli 13min.

Juteltii vielä hetkone Majanderin Mikan ja Auvo Kouvon kanssa mukavia. Mika juoksi 36 paikkeille ja Auvo 40 tuntumaan.

Mukava ja juostava lenkki. Kiitos järjestäjille ja kisaajille! Nyt on sanottava, että täällä painaa jo työihmisille ja muille syksy päälle, niin on jo pimijää, mut ei Onnen-Pekka-Uunolle...

Tulokset laitan TÄHÄN ja muutaman kuvan TÄNNE ku kerkijän.