sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Big Band Run, Imatra 28.06.2014. Tulokset


Eilen lauantaina Taavetin torikeikan jälkeen kiivaasti hepalla Imatralle juoksemaan puolikasta Big Band Runissa. Toinen kisa ois ollu Peten puolikas, mutta se jo tarttasi klo 12, eikä Uunolla ollu mitään mahiksia sinne keritä.

Kisapaikan parkkialuveelle kerkisin kyllä ajoissa ja kaahasin taas kerran riehaantuneella hepalla pihhaan kolmentonnin tyhjäkäyntikierroksilla. Harmitti, kun kuulosuojaimet jäi mökille. Senverta kova oli meteli konin ohjaimissakin, että niille ois taas käyttöö ollu.

Sitte mänin sissää, ja maksoin hampaat irvessä ja liuhuletti kostuneena 50€:n jälki-ilmottautuneille määrätyn maksun. Kovasti kirveli ylisuuri maksu ottalohkoja, ja lompsassa ei ollu juuri ennää tyhjää enempi tavaraa, jos ei parijakymmentä muovikorttija mukkaan lasketa. Sarjajakoki oli viimevuotisesta senverta kutistunnu, että vaihtoehtoina oli puolikkaalle miesten ja naisten kilpasarjat, sejä hölkkäsarja.

Meikkausvälineet, hame sekä irtoripset ja -tissitki ynnä parranajovehkeet jäi neki taas mökille, että se naistensarjassa juokseminen piti unohtaa, ja kilpaahan mie olin tänne saakka tullu juoksemaan, että ainovaksi vaihtoehoksi jäi miesten kilpasarja.

Sitte käin tarkistamassa lähtöpaikan ja virittelin ikivanhat, seitinohueksi kuluneilla pohjilla varustetut Adidakset nilkkoihin, ku Rouva-Uuno ei muistannu paristakaan huomautuskerrasta paksumpipohjasia mökille hilata. No en miekää vielä kolmellakaan kerralla mittää enää muista.


Sitte päästii liikkeelle, ja eka kilsa mäni taas monennenko kerran "laukalle", eli liijan kovalla vauhilla 4:13. No niin se mäni kyl lähes kaikilta muiltakin, ja ohittelin siinä hittaammin liikkuvia.

Toisella kilsalla sain hijastettua oman vauhin tavotevauhtiin 4:20. Puolenvälin juottopaikalla ei saannu selvää kummalla puolella on sporttijuomaa tarjolla, ja sitä en siinä joutannu pitkää ruveta arpomaan, ja juomatta jäi....

Sitte jatkoin tavotevauhilla, ja muutamia ohitin ja taas oltiin puolenvälin juottopaikalla. Mie vauhissa yritin mukija käteen ja sen sainki, mutta juottoihmine piti tanakasti mukin pohjasta kiinni, ja sinne pitkin mäkijähän se muki sitte sisältöineen lensi ....eli juomatta jäi taas.

Juomapaikan jälkeen tokalla lenkillä tulin sitte kauhijalla Uuno-vauhilla Valtijonhotellin sillalle. Siinä jalkakäytävällä oli tungosta ja vastaan tuli käytävän täyveltä immeisijä. Miulla oli vaihtoehtoina hypätä tielle auton ettee, tai oikijalle aijan yli jokkeen, tai kolmantena yrittää juosta läskimuurin lävitte. Juoksuhenkilöllä ei tuossa tilanteessa pysähtymisvaihtoehtoo oo käytössä... Mieki valittin tuon läpijuoksuyrityksen, ja tiukalle mäni. Vasen olkapää tönäsi yhen naisihmisen kylkeen, mut ei siinä ainakaan Uunolle isompaa vyysistä vammaa tullu. Jos vastapuolelle tuli, pyyvän anteeksi hätäsesti tehtyvä vaihtoehtovalintaani.

Viimesellä kierroksella sitte vanhalla rautatiesillalla näky oranssipaitane juoksija. Se oli reilun sillanmitan miuta eellä. Metsuri (Forrest G) oli hommannu Forrest Guuri juoksutiimin kisaan mukaan, ja lähössä oranssipaijat erottu muusta massasta pusakan värin perusteella. Ennen tuota puolvälin juottoyrityspaikkaa mänin oranssipaijasta ohitte.


Sitte jo vauhtiki alko hyytymää, ja ennen juottopaikkaa tuli vielä viis kipaletta metrijä levijää ukkoo selkä eellä ja oluttölkit käsissä vastaan. Nytte en väsyksissä lävitte enää yrittänny, mut senverta jurppi niijen tientäyttävä meno, että huomautin asijasta, ja varmistukseksi kiersin kertaalleen koko porukan ympäri, ku oma aikatavoteki alko valumaan käsistä ja voimat jaloista....senhän voipi arvata mitä siintä seuras, ku 30kg:n kääpiö alkaa juoksennella ympäri viittä satakilosta kyrmyniskaa.....kova möyke ja mölinä.

Mie sain siintä vähän lisävauhtija kinttuihin nokkiinsaamisen pelossa, mutta sitte oltii taas puolvälin juomapaikalla. Nytte en ennää ees yrittänny juomaa otella kummaltakaan puolelta vaan paahtelin hiljalleen nylkyttämällä ohitte niskat kyömyssä, ja tappijomieliala päällä.

Sitte alko jo vettäki losottelemaa ennen maaliin hiipimistäni.

Lopussa ennen kalkkiviivoja takkaa rupes kuulumaa kovaa ääntelyä, ja nuoriso siellä oli ohi tunkemassa. Uuno yritti iteki kolmevaihteisesta lootastaan roplata isompaa vaihetta kehiin, mutta toivottomaksi yritykseksi homma jäi, ja nuoriso veteli ennen Uunoo linjojen yli.

Juhan kanssa ooteltiin sitte tuloksija, ja kahville yritettii kahvijoon, mutta ei siitäkää mittää tullu, ku kahvijo oli kiinne.

Aikojen määritys ei nyt ihan kisassa onnistunnu. Tais olla kaikilla 1 minuutti ajoissa ylimäärästä. En tiije korjattiinko tulokset? Uunon aika oli 1:34:51 (eli 1:33:51) ja sillä heltisi 8. sija miesten kilpasarjassa. Juha oli 6. ajalla 1:31:21 (1:30:21) ja Metsurihan kisan voitti ajalla 1:24:03 (1:23:03).

Lämpötila oli jossakin +17 vaiheilla ja tuuli puuskissa välillä 6m/s.

Kisasivusto TÄÄLLÄ.
Tulokset TÄÄLTÄ.
Korjatut tulokset TÄÄLLÄ.

Trio Septimas



Lauvantaina venhoiltii Taavetin torille. Siellä oli tori täys ihmisiä, ja avajaisseremonijat. Alkavaa päivää oli vauhittamassa mainijo orkesteri Trio Septimas.

Uuno ja etenki Rouva-Uuno intoutu hyvästä mussiikista senverta, että polkan pätkä ja muutama valssi siinä toriasvaltilla nykästii ihmisten ja soittajien suruksi ja omaksi iloksi.

Laitan tuoho vielä muutaman sekunnin Uuno-videon tilaisuuvesta. Sitte jo Uunoo alko lennättämää Imatran suunnille Big Band Runin puolimaratonille.

Trio Septimas Taavetin torilla:

https://onedrive.live.com/redir?resid=766F09BA4CC4EA66!5137&authkey=!ANrz4d1wI__gdFc&ithint=video,.mp4


perjantai 27. kesäkuuta 2014

Näillä männää tännää

Näillä männää täännää...

Täällä luonto-äitin helmoissa on mukava oleskella. Kaikenlainen toiminta viepi rutkasti enempi aikaa ku täysin sähköistetyssä maailmassa, vaikka täälläki itellä on apuna kaikenlaista romuva, joka tarvii sähkövä avukseen.

Muonahomman mie nytte laittelin sähköttömästi, eli keittelin riisit puuvoimalla lämpijävällä grillikatoksen hellalla. Sörsselin sekkaan roppasin rapijasti suolaa, ja tonnikalapurkin sisällön. Lisukkeena oli näkkileipää. Kattauksen koristelin puukarahkalla.....kyllä nälkäsen oli hyvä syyvä, ja maistu mainijosti ja santsilautasellinen piti vielä hakija hellalta...

torstai 26. kesäkuuta 2014

Häs-Täkki sekä maailmat


Mie tuossa löylyssä saunan lauteilla kattelin avoimesta, "puolikaiman" leventämästä ikkunasta Kuikkijen koilotusta ja hiirulaisten hiippailua poluilla. Ratijo oli pukuhuoneessa päällä ja sitä samalla kuuntelin "palauttavaa" siemaillen.

Korvaa särähti kovasti, ja niskavillat nous pystyy ja Uuno kanssa, ja kanavaa piti vaihtamaan sännätä. Siellä joku ihmine sano semmosen sanan ku HÄS-TÄKKI. Täkin mie kyl tiijen mitä se meinaa, ja se meinaa hyvää asijaa varsinki tässä kylmässä mökissä, mut HÄS-TÄKISTÄ en mittää ymmärrä.

Aikasemmi pahin kirosana, minkä mie tiesin oli ITSEASIJASSA, mut nytte se pittää vaihtaa HÄS-TÄKKIIN. Senverta kyl Uunoki viisastu, että jos ristisanatehtävässä lukkee "HÄS-", ni sitte pittää kirjottaa TÄKKI, ja jos siinä lukkee "-TÄKKI", ni sitte kirjotettaa HÄS. No ei ihan hukkaa männy tuonkaa ohjelman pätkän kuuntelemine.

Sitte mie sen kanavan kuitenku vaihoin, ja kipusin taas lauteille. No ei siellä kauvaa tarvinnu "palauttavaa" lipitellä ja ikkunasta "kaali" ulkona kärvistellä, ku tuli taas kiire ratijolle kanavaa vaihtamaan.... Nytte siellä oli joku helvatin kylpylämainos, ja puhuttii jostaki SAUNAMAAILMASTA. Voi helevata....saunalla ja maailmalla ei oo mittää tekemistä toistesa kanssa. Ne on toistensa vastakohtija. Mie ja moni muuki varmaan mänee saunaan, päästäkseen meitä ympäröivästä ja ahistavasta maailmasta mahollisimman kauas. Laitoin koko toosan kiinne, ja siirryin kuuntelemaa mukavampija asijoita saunan ikkunalle...

Tänää mie käin päivällä JUOKSUMAAILMAA kattelemassa reilun seiskan. Sitte olin TERASSIMAAILMAN kaijetta tekemässä, ja välillä PÖLKKYMAAILMASSA, ja kohta vetäyvyn UNIMAAILMAAN...

Voi HÄS-TÄKKI...

perjantai 20. kesäkuuta 2014

Ei onnistu


Uunon tikku et saha. Eilen perustamani sahalaitos käyttökunnossa. Etualalla maassa sähkömaila, joka pitää ottaa käyttöön siinä vaiheessa, kun näkökyky heikkenee huomattavasti. Luonnollisesti ekaks on puhistettava suojalasit, ja tarkistettava, että sahaaja on pystyasennossa, eikä nurin tantereella.

Eilen ei ihan kaikki taas juohevasti kulkennu. Tökkäsi lähes joka soppa mihin sorkkani työnsin. "Puunjalostuslaitoksen" osastoilla ei isompija ongelmia ollu, mutta eilen perustamani "sahalaitoksen" homma oli yhtä takkuamista koko ajan.

Miehän raijasin Valkelan Sahalta 22x48 rimoja tuolta saakka tänne Kivijärven Haapasalon saareen. Siinä oli jo oma rojektinsa, ja rimat piti sitte vielä saaha halki, kun ei miun köyttötarpeeseen sopivaa kamaa löytynny.

Sitä varten piti tuuva kotonta pyörösaha mukkaan. No siintä oli ohjuri kateissa, ja sentakija oli ylimäärästä nikkarointija. Sitte vihdoin sain laitoksen käyttökuntoon, ja rupesin rimoja halkomaan. No akregaattista sittu sitte käyttökytkin, eikä sitä kytkimestä enää saannu sammumaan.

No kyllähän sen "ryypyn" kanssa sammuksiinkin sai, ja kovasti kone yski, ja Uuno kanssa. Satun Makijoilta sentään puolen tunnin ripijävauhtine kävely onnistu.

No sitä ennen kyllä Garminin lataus ei onnistunnu.....voihan röhmäkäpälä. Sen sain kovalla nypläyksellä kyllä toimimaan. Toinen nasta oli hapettunnu niin laturista, kun ite kellopelistäki. Neulalla sain putsattuu molemmat ja ainaki eilen pelitti.....

torstai 19. kesäkuuta 2014

Jannen Iltalenkki 18.06.2014. Tulokset, kuvia.

Janne ja Vessu, kisojen isäntä ja emäntä.


HÖH....Mahtavat oli kisat taas järjestänny Janne ja Vessu, ihan ilmojaki myöten. Keli oli juoksuun lähes optimaalinen +12 astetta 3m/s. Sateijen jälkeen kosteuttaki ilmoissa mukavasti.

Reittihän on helppo ja melko tasanen. Alussa pieni nousu ja reilun 3km:n kohilla toinen vähän isompi. Vanhukset sai nyt juosta 5,2km ja toinen matka oli 10,0km:n mittanen.

Kisa on kaikin puolin Perslantijan keulakaartia. Hinta 20€ viimetipassa ilmottautujalle ei kitupiikki-Uunookaa selälleen viskannu, ja kahvit höystettynä hillomunkilla tai riisipiirakalla teki hyvän sävähyksen kääkän jo riutuvaan runkoon. Paikka on myös mahtava kisojen ympäristöksi, ja Aarne Tenkanen ja Tempuntekijät ei kettää kylmäksi voine jättää.

Aarne Tenkanen ja Tempuntekijät.

10 km:n ja 5,2km:n kisat lähti samanaikasesti. Kympin lähtöpaikka oli 400m päässä 5,2km: lähtöpaikasta. 10km juostiin kahtena lenkkinä. Reitillä ei eksymisvaaraa ole, jos ei Uunoilemaan rupija.

Koson Heikin kanssa kierrettiin lenkki kertaalleen ennen varsinaista kisaa. Mukavasti sai hijen pintaan.

Uuno lähti nyt varmaan kuntoon nähen sopivalla vauhilla. Esko Suomalainen, Hannu Honkanen, ja Auvo Kouvo ja joku muuki kiihytti Uunoo kovemmi alkukiihytyksessä. "Jonkun muun" mie kyl ohitin pikku ylämäjen jälkeen.

Esko sitte jätti Hannun ja Auvon jossaki 2km:n jälkeen. Mie sitte rupesin vähän saavuttamaan Hannuu ja Auvoo. Kolmen kilsan jälkeisessä ylämäjessä saavutin molempia jo rutkasti, vaikka Uunonki kiertokanki oli jo ylikierroksilla ja takalauvotuksesta en ennää yhtää ylimäärästä laakii uskaltannu ulos laskee, ku niitä tarvittii lopussa.

Sitte tuli alamäki, ja melkeen jo Auvon kannassa. Ennen 500m:n loppusuoraa mänin Auvosta ohitte ja mutkan jälkee myös Hannusta. Esko oli kaukana eellä, ja pukamat oli jo ihan liijan tiukilla, mut jotenkii siitä maalii pinnistelin. Viimene täys kilsa avg 3:40, viimeset 200m avg 3:57. Auvon matka ylämäjessä hijastu pistoksen takija, ku maalissa sitte kertailtii koitosta jälkikäteen.

Uunon tulos oli nyt tolppa 60-vuotisten sarjassa.

Kiertopalkinnot meni Esko Suomalaiselle, Salla Loiskeelle ja reittiennätyksen tehneelle Hannu-Pekka Pukemalle.

Kisat oli saannu liikkeelle monet juoksun ystävät lähiseuvulta, eikä se ihme ole. Menestystä ja jatkoa mahtavalle tapahtumalle!

 Kovasti kiitoksia hyville ystäville ja tutuille. Toivottavasti ensi vuonnaki nähhään, eikä jouvuta tennareita naulaan vielä laittamaan....

Kello jo paahtaa kohta puol kolme....kesäyöt on pitkijä ja valosia.....pittää yrittää silti hetekointija. No ei onnistu....varttii vaille viis ylös...ei kun kahville. Se auttaa aina (valvomaan lissää).

TULOKSET löytyy TÄÄLTÄ

KUVIA löytyy https://onedrive.live.com/redir?resid=766F09BA4CC4EA66!5057&authkey=!AABLTJ9Qnv_Zz1I&ithint=folder,.jpg

Uunovideon pätkä: https://onedrive.live.com/redir?resid=766F09BA4CC4EA66!5056&authkey=!ANkeksNW9qUJu30&ithint=video,.mp4


tiistai 17. kesäkuuta 2014

Kohmeessa


Aamupäivä mäni ratevasti räntäsateessa seilatessa hyytyneen laturin takia. No laturi löyty, mut tiukassa oli. Sai kierrellä koko Taavetin keskustan ympäri.

Samalla myrskyreissulla tuli souveltuu jonkun muunkin karannu vene takasin oikijaan telineeseen. Oishan siinä kelissä kyl mukava ollu kärähtää myös venevarkauvesta....kyl mie siinä housunpuntit märkinä ja viluissani myrskyy vasten ku ventovieraan venettä yritin souvella, ni kyl aattelin, että tääkään asia ei välttämättä nyt miulle kuulu, mut en voinnu jättää hommaa hoitamattakaan, aikaa kun oli.

Kaminan ovesta piti repijä maalarinteipit irti, ku niin vilposeksi oli Uunon makuuvaja vajonnu. Teipithän oli siihe liimailtu siks, ettei inisijät tunkeuvu pellittömän piipun kautta kutsumatta vajaan. Nytte ne on kyllä viime yönä hyytyneet kohmeeseen niinko meinas Uunolleki käyvä.

maanantai 16. kesäkuuta 2014

Sukellusvene


Tänää sitte selvis vihdoin miulleki miksei tuo miun hevospeli (nykysuomeksi auto) taho maantiellä pysyvä, ja jos pysyy, ni vähän päästä on jotaki hajonnu tai hajoamassa.

Ilta-Sanomien mukkaan se onki sukellusvene. (SSK Lada). Miehän oon kaikki nää helvetilliset vuuvet käyttänny laitetta väärin, ja ajellu ihan vika paikoissa sillä.

Tuoho juttuu oon kyl valmis helposti uskomaan, ja luulen, että pohjassa se pysyy paremmi ku tiellä. Senverta seula se jo alkaa pohjasta ja sivuiltaki olemaan. Homma pitää heti seuraavan kerran testata, ku veen äärelle pääsen.

Eipä tuo itäsuomalaisten tekemä sukellusvene kyl sukelluksissa ollu pysynny, niinku semmosen laitteen pitäs, vaan oli pintaan pulpahtannu matkapaatin matkustajien ihmeteltäväksi.

Voihan tuo Uunonki murheen ryyni tehä siinäki miulle tenät, ja pintaan pulpahtaa sekin, jota en kyl toivo, enkä ainakaan usko.

sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Kusihousupeli


Sotijen jälkeen, neljä- viiskytluvun vaihteessa syntyneille muksuille jaetut kortit ei aina kummoset ollu. Luulis, että Uuno nimensä puolesta ainakin Uuno-pelissä menestysi, mutta niin ei kuitenkaa käynny.

Paskahousu ois ja nimen perusteella semmone peli, jossa Uunolla luulis mahiksija olevan, mutta sekkää ei oo käytännössä toteutunnu.

Sen sijaan Kusihousu-pelissä (vrt. Eilinen teksti)Uunon menestyksen luulisi olevan taattu, mut miun harmiksi, sen nimistä pelijä ei vielä kukkaa oo keksinny, harmi.

Pelionnesta huolimatta aamupäivällä vetelin kovassa aallokossa ja tuulessa souvellen mantereelle. Vasurikäteen sattu....sitte hevosella saappaat vaihtu tennareihi ja kuus kilsaa nylkytin vajaan 5:30 vauhilla. Moottorivoimin sareen askartelemaan pölkkyjen parissa.

Illalla venholla mantereelle, ja 3km kiihtyvällä, ja päälle 5km kevyttä 5:14 keskivauhilla. Vasen akilles oireillu jo pitkään, mut ei tarpeeks (vielä). Vanha sananlasku: "Jalasta polvi pahenee" pitää monen muunki juoksuun höyrähtäneen kohalla myös paikkansa.

Sitte saunaan ja ennen puolta yötä vielä grilli tulille.......

Ja nyt jatkeskelen sitä "Kusihousupelin" keksimistä vielä muutaman tunnin, josko vaikka sen sais keksittyy ennen aamun koittoo, ja vaihtas lajia, ku nää ammattijuoksijanki tienestit Perslantijassa on ollu näillä vauheilla vielä raskaasti menopuolella...

lauantai 14. kesäkuuta 2014

Yks minuutti

Eilen ei meinannu saaha ittijä ylösnousemukseen millään. Kovasti kivisteli olemattomija lihaksija ja niijen paikkoja eilinen Multisporttipäivä, jossa liikuntaa eri muodoissa tuli usijat tunnit.

Pääsin kuitenki ylös, ja käväsin kävellen Satun Makijoilla kahvilla ja lehen luvussa. Souteluun en nyt sortunnu, senverta oli vasen käsiki kipeytynny. Kävelemällä takasin rantaan, ja saareen askareisiin.

Iltapäivällä sitte soitin velipojalle, joka on jonkunmoisena tirehtöörinä suomalaisessa enerkijakomppanijassa. Meillähän on ollu usijamman vuuven paussi ja katkos kommunikoinnissa. No mie aattelin, että sotakirveijen hijomine miun puolesta riittää, ku tuo hauta jo lähestyy ja viikatemieski jo niskanikamija välillä hivelee, ja sen myöski siinä lyhyvessä yhen minuutin, ehkä vajaan kestosen puhelun alussa sanoin. No enempää ei Uuno sitte kerinny sanovakkaa ko tää miun aina oikijassa oleva, ja kaiken tietävä kirjanoppinut pelimies latas täyslaijallisen tekstijä semmosella äänenpainolla, että miulta mäni korvat säppii heti, suu tukkeentu, äänihuulet herpaantu, ja paineet kohos varmasti ennätyskorkeisiin lukemiin. Tais siinä tirahtaa kusetki housuihi ja tippaki linssiin, senverta oli tylyvä teksti.

Tuo meijän kommunikointikatkoshan on ollu ehkä 5-10 vuotta kestoltaan, tarkkaan en enää muista, mut nyt uskon, että kilpailuhenkinen Uuno tekasee kyl ainaki tässä asijassa uuvet ennätykset tiskiin tulevaisuuveessa, ja olisin kyl valmis kenen kanssa tahansa lyömään vetoa suuren summan tinareita siitä, että tuskin enää tirehtöörille soitan tai muutenkaan yritän uusintaa minkään asian takija.....Harmittaa ja kaduttaa kovasti, että soitin. Ja sitte on vielä tuo ylimääränen housupyykki ja linssijenki pyyhkimine esissä, niinko tässä ei muuten tuota rättijen pesua tarpeeksi olis.

Sittehän mie illansuussa lähin kävelemään kakstuntiselle lenkille vesisateeseen. Lompsin märkänä tuonne Kahvipakarille. Mennessä Jurvalassa baarin ja kaupan kohilla janotti kovasti, mut aattelin, et Pakarissa on aikaa juuva. Sinne ku pääsin miulla ois ollu aikaa TAAS tasan yks minuutti juuva kahvi, mut eihän se perhanan Pakari ollu enää auki. Kassahenkilö sisällä oli vielä töissä, mutta ei hijestä ja veestä märkää ja huppupäistä parta-jeesusta sisään laskennu, enkä sitä kyllä yhtään ihmettele. En ois miekään, eikä kukkaa muukaa sitä tehnny.

Miulla oli se minuutti sitte käytetty siihen oven jyskyttämiseen, eikä takatullessa ollu aikaa kaupassa eikä baarilla käyvä....piti kuivin suin ja märin housuin jatkaa lompsimista rantaan, kun olin sopinnu sinne Rouva-uunon kanssa rehvit. Kerkisin sinne just minuutilleen ajoissa...

keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Se on sitte siinä


Oli ihan mahtava päivä. Yks kuuvenkymmenen yhen vuuen parhaita....se oli aika makijasti sanottu...

Aamulla heräsin puolen kuuven maissa. Unta ehkä niukasti, mutta vaaterissa on rötkötetty jo päiväkausia, ja varmasti tarpeeksi. Sitte aamutoimijen jälkee soutelemaa kirkaassa kelissä mantereelle. Autolla tennarit jalkaa ja jolkottelemaa kutostien vartta Satun Makijoille puolukkapiirakkakahville ja lehtijen lukuun. Sitte samalla kyyvillä takasin, ja venholla soutaen saareen.

Pesulla käin saunalla ja peseksin rättejä.

Sitte pärryyttelin konesahan tankin tyhjäksi ja tankkasin uuvestaa. Märkä oli jo taas selkä. Lähes koko koivuvanhus pätkittii, ja puolenkymmentä pötikkää kottikärryillä pilkontapaikalle. Pari tumppii pilkoin ihan vaan vaihtelun vuoksi.

Jossaki välissä käin syömässä, ja juuvaki piti vähän päästä, mut sitte päivän toiselle liikuntasetille. Soutamalla mantereelle, ja tennarit ja rätit vaihtoon ja kirkon suunnille jolkaten. Meno oli kohillaan, ja jatkoin kirkolta vielä Hirvikallion risteykseen. Lenkille tuli mittaa reilut 15 kiloo.

Venholla takasin ja saunan lämmitykseen.....palsa oli jo melko tyhjä saunassa....tuntu kuitenki ihan siltä, että olin karistannu jo pari päivää selkänikamijani viuhtovan Viikatemiehen vähän kauemmas. Siellä se kuitenki kytistelee jo aika likeellä oottelemassa Uunon otteen herpaantumista, ja se on sitte siinä.....

tiistai 10. kesäkuuta 2014

Paskojen talikointeja


Perhanan pitkää on lenssu "vatkoittannu". No ei se tuo lauvantaine kilpajuoksu sitä varmaan yhtään lyhentänny, mut vaikija oli Uunolla juoksunki jättämine, ku kaikki muut oli mukkaan vaivautunnu. Saman homman tekisin kyllä uuvestaanki.

Eilisen lähes koko päivän hetekalla. Välillä kyllä testasin pystyssäpysymistä, mutta hetekka vei lähes aina voiton. Iltapäivällä kuitenki jo makuuhaavojen pelossa vejin täyshaalarit niskoille ja tankkasin konesahan. No hetihän se alko pisaroita heittämään taivaalta ja ukkonenki äity jytisemää hetkeksi.

No sitte lopettivat molemmat, ja hain vielä tuon 2,5 tonnija työntävän "kaatoavustajan", vaikka tuo pirun vinossa oleva paksu koivuvanhus ei sitä kylkeesä ois kyl tarvinnu. Jälkikasvu oli jelppimässä.

Sitte konesaha pärisemää ja lastut ja hiki lentämään. Puun sain kaajettua, mutta kaatosuunta muutaman asteen heitti "optimista", ja niinhä puun paksut latvahaarat vei mukanaan toisenki koivun konkeloon.

Siinä sitte puolisairaan hiki virtasi kovasti, ennenku puu oli turvallisessa asennossa. Jälkikasvu ja Uunoki vielä teiskasi puolisen tuntija karsimishommissa. Siihe osallistu kyl myös Rouva-Uunoki. Sitte mie jätin homman hijestä ja tuskanhijestä likomärkänä. Saunassa viel jaksoin käyvä, ja taas hetekalle, Illalla viel Gimplee pelattii....


Tän aamun sitte alotin puolikkaalla kuussatasella Buranalla. Puolen päivän jälkeen käin viemässä Rouva-Uunon, ja jälkikasvun tyttökavereineen mantereelle, ja alko tuntuu siltä, että henkiin jään tämänki sairastelun jälkeen.

Sitte siirryin toisten rappujen tekoon, ja olotilani tuntu jo lähes normaalilta Uunon olotilalta, ja monen päivän makuuttamisen jälkeen oli tempo päällänsä. Laittelin toisetki terassin rappuset valmiiksi, ja saunan lämmitykseen pääsin hyvissä ajoin auringon vielä mukavasti paistaessa.


Mukava oli kelteisillään saunan rappusilla patsastella auringon laskiessa ja katella Kuikkien kiljuntaa, lokkien korpin jahtaamista ja kuunnella käkösen kukkumista, ja viitata kintaalla kaiken maaliman paskojen talikoinneille.

Huomenna aamulla jo ehkä keykäselle jalkalenkille???
 

sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Kettutarhalla


Tää päivä mäni kokonaa "kettutarhalla". Mökille sain itteni hilattuu, ja toisten terassin rappusten ekan tukipuun pilattuu, ku mikään muu ei tunnu juoksevan vieläkään ku räkä. Sitä tuntuu piisaavan. Sitte heitin hanskat tiskiin ja hoippuroin nokka punasena ja hellänä suosijolla hetekalle.

Saunaan jaksoin männä pesulle, mut hetekassa piilevät voimat vetää miuta edelleen itteensä enempi kun Uunon runkoo pystyssä pitävät voimat. Noita viimemainittuja pitäs jotenki saaha vahvistettuu, että ois ees teoriassa mahollista saaha runko pysymään pystysuorassa pitemmän aikaa. Nyt se ei onnistu muutamaa minuuttia pitempään.

No ensimmäiset rappuset on jo valmiit, ja kivirappuosasto sai tänää tehtyy jo toiselle puolelle sen vaatiman kivisen rappusen. Nyt pelittää hyvin, ja mukava on uusija rappusija rampata....

Räkimistä

Tautiseksi mäni Uunon elo, eikä vielä oo tarvinnu nukkumaan ruveta, vaikka olohuoneen hetekalla oonki yskinny ja räkinny. Kellohan paahtelee jo yli kahen.

No onhan tää valvominen nukkumista paljon mukavampaa. Ei tarvinnu (=ei jaksannu) illalla mökillekkään lähtee. Taijan pistää kahvin kiehumaan, ja jatkaa tätä loputonta räkimistä....

Hengen pihinä on pienentynny uhkaavasti, mut kolmen jälkeen uni voitti herreillä olemisen "mukavuuden", ja unta kahessa pätkässä viijen tunnin verran puolikkaan kasisatasen Buranan voimalla....kyl tää tästä EHKÄ?

lauantai 7. kesäkuuta 2014

Kymijokiviesti. 2014.06.07. Tulokset, kuvia.

Uunon Ontuva Elämä 2014. Vasurilta Markku, Pasi, Juha, Anssi, Esa, Mika ja Anu.

Tänää kipastii ylläolevalla ryhmällä Kymijokiviesti. Hommahan mäni ekaa kertaa kokonaan "omalla porukalla". Tuloksena oli nyt mainio 4. sija. Joukkueitahan oli viimevuotta paljon suurempi määrä, eli 24 joukkuetta.

Valmistelut pikkusen ontu Uunon kohalta, ku tulostin ei suostunnu yhteistyöhö, mut Esa jelppasi aamulla tilannetta.

Oma kondis oli ja "hiinä ja hiinä" ja eilen olin vielä vahvasti sitä mieltä, että en pysty juoksemaan ensinkään toissayönä alkaneen kurkkukivun ja itikoijen kanssa inisten vietetyn yön jälkeen. Viime yönä pystyin lepäämään tunnin pätkissä ja pätkätyö alko vasta puol kahen jälkee.

Lähtöpaikalle sain konini kuitenkin ohjastettuu ja Jarno siellä jo viritteli panderolleja sillankaiteeseen. Jelppasin siinä pikkusen ajan mieki.

Esa alotti meijän ykkösosuuven mallikkaasti. Juoksi 6 s kovemmalla kilsavauhilla ku edellisvuonna. Oltii viijentenä.

Pasi juoksi tokan osuuven myös yläkanttiin ja viimevuoden keskivauhtia 4:14 kovempaa. Sijotus pysy vitosena.

Kovakuntonen Mika veteli mallikkaasti kisan pisimmän siivun, mut ikävä n. kilometrin harharetki Iitin juoksijan kanssa toi aikaan lisää minuuttitolkulla. Opastusta eikä muutakaan merkintää ollu ensinkään pusikon takana olevan vaihtopaikan lähellä, ja pojat veteli suoraan ja harhaan. Harmi juttu....

No Anssiki sitte pääs lähtemään, ku pojat vaihtopaikan löytivät. Anssi veteli osuutensa entiseen malliin, ja Uuno pääs lähtemään hyvistä asemista vitososuuvelle. Mie kirmasin tauvista huolimatta loivaan ylämäkeen reilusti ylikiertoksilla. Mäjen päällä vauhti 3:36, ja siitä kyllä Iitin tyttöjuoksijan selkä läheni kovaa vauhtija, ja Uunon vauhti hidastu. Jossaki kutosen kohilla sain tytön kiinne, ja alamäjessä yritin kertaalleen ohitteki, mut yritykseks jäi. Nuoruuven into vei jälleen voiton kääkän onnettomasta yrityksestä. Sitte jo tolpalla roplattii "emitterijä" oikijaan asentoon ja unohettii taas painaa kello sammuksiin...

Markku pääs sitte irti, ja Elämän Ontuminenki parani rapijasti, ja Iitti jäi kauaksi taakse. Hyvä, että Markku saatiin meijän elämää vahvistamaan...kiitokset siitä!

Anu enskertalaisena piti heleposti Iitin selän takana seiskaosuudella. Hienoa oli Anun meno vielä ennen vaihtopaikkakin.

Vakioankkuri Juha hoiti myös ankkuroinnin ja Uunon Ontuvan Elämän Vellamon laituriin.

Kiitokset omasta ja muidenkin puolesta joukkueelle, kanssakisaajille ja järjestäjillekin, vaikka hituse jäi parantamisenki varaa. Kiitokset myös hyvästä kannustuksesta kannatusyhistyksille! Ens vuonna uuvestaan, jos jalka vielä nousee ja henki pihisee.....nyt illalla on pihissy kyllä aika mukavasti, ja räkääki tullee jo rapijamman jälkee...

Kuvia laitan TÄHÄN.

Tulokset pistän TÄNNE.

tiistai 3. kesäkuuta 2014

Ei maha mittää...



Tennarit pelitti tänää vaihteeksi mahtavasti. Lumpijot ja nivelet ja persuksetki välillä rutisten kiihyttelin myöhään illalla Mikkelintien vartta.

Koko päivä mäni mökillä rahtaus ym. souveissa. Rojekti on hyvällä mallilla, ja seuraavaksi pijän siitä kyllä pakollisen paussin. Puita pitää saaha nurin ja sahan ja kirveen alkaa laulaa, jos meinaa seuraavanaki kesänä kuivia puita poltella.

Mukava siellä on kyllä aikaansa vietellä, ja jotaki olla välillä tekevinään. Huomenna ois ollu Avojärvellä, tuolla Mikkelin kupeesssa, hölkkäkin, mutta nyt jääpi väliin Uunolta vängällä....ei maha mittää....

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Työtelijäs päivä


Tänää oli aurinkoinen ja työtelijäs päivä Uunosella, mikä on nykysin harvinaista herkkua.

Kovasti nukuttii ja myöhäseen eilisen mökkivierailun jälkeen. Sitte ku itteni sain pystysuoraan asentoon oli koko päivä työskentelyä lähes tauotta.

Hommana oli terassin lattialautojen kääntö ja takasin naulaus. Mukavaa puuhaa, ja saunanlämmiryksen aikanaki piti vielä hyökätä muutama lauta naulittemaan.

Homma on viimestä lautaa vaille valmis.

Eilen oli saunan kupeella Vaskitsa, eli vaskikäärme. Sehän on rauhotettu elukka, ja miekään en sen henkee raattinnu käyvä uhkailemaan.

Käen sain omalla kukkumisellani taas riehaantumaan, ja se Uunolle suutuksissaan lehahti mökin yli, ja piti ihme kurnutusta mennessään. No ei sekään siitä varmaan isompaa ressijä itelleen reuhtassu, kun kukkumine jatku normaalisti Uunon häiriköinnistä huolimatta.